Ga naar de inhoud

Vergunning ombouw manege ‘De Oude Held’ aangevraagd

Spreek tekst uit

Laden...

Vorig jaar werd bekend dat de manege ‘De Oude Held’ aan de Leegeweg 2, grenzend aan het Roege Bos verbouwd wordt tot een woonwijkje. De bevolking in Nederland groeit heel hard en er is overal behoefte aan woningen. De gemeente Groningen haalt alles uit de kast om te kunnen bouwen. In 2022 initieerde zij het bouwprogramma ‘Bouw Anders’, waarin bestaande plekken een nieuwe woonfunctie krijgen. Eén van die plekken is de manege op de grens tussen De Held en Vinkhuizen.

Bijna een jaar later zit er schot in de zaak. Op 5 september 2023 liet het Gemeenteblad weten dat er een vergunning is aangevraagd om de oude boerderij ‘te verbouwen naar woningen’.

Architectenbureau Vdp Architecten heeft opdracht een ontwerp te maken, dat het bureau zelf een woonmilieu noemt. Het project heet ‘De Woongaard’. In het plan wordt de karakteristieke boerderij omgeven door een boomgaard en een ‘woongaard’ met een grote groene gemeenschappelijke binnenruimte. Vanaf het terrein komt een directe toegang naar het Roege Bos.

Vinkhuizen, 12 September 2023