Ga naar de inhoud

Gebiedsteam keurt Wijkbudget Vinkhuizen 2023 goed

Spreek tekst uit

Laden...

Het Gebiedsteam stadsdeel West heeft op 21 september 2023 een klap gegeven op het verdelingsvoorstel Wijkbudget 2023 dat Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV) had aangeboden. Dat betekent dat plannen nu ook uitgevoerd kunnen gaan worden.

Wijk Top 3

Het Wijkbudget ook bekend als Wijk Top 3 of Wijkwethoudersbudget is een potje geld in de gemeente Groningen van 3 euro per inwoner. Voor stadsdeel West is er ongeveer twee ton beschikbaar en voor Vinkhuizen € 33.000,-. Het potje geld bestaat sinds 2017. In Stadsdeel West krijgen de bewonersorganisaties de opdracht om een voorstel te doen namens de wijk om dat geld te verdelen, het liefst in drie grotere projecten die ten goede komen aan heel de wijk. In Vinkhuizen heeft WOV die opdracht gekregen. In de afgelopen jaren is dat geld onder meer besteed aan het Buurtfonds, de Vinkmobiel, de Kiosk Diamantpark en een groot vrijwilligersfeest voor heel de wijk.

Nieuwe website, terugkeer Buurtfonds

Voor 2023 heeft WOV in brede samenwerking met ’t Vinkhuys en De Wende een plan opgesteld. De belangrijkste onderdelen van het voorstel zijn:

1. Communicatie: het vernieuwen van de website www.vinkhuizen.nl. De huidige website is erg verouderd en niet geschikt voor een mobiele telefoon. Een nieuwe, moderne website zou heel welkom zijn. Daarnaast komt er wellicht een communicatiemedewerker die wijkbreed aan de slag gaat.

2. Activering: het Buurtfonds komt weer terug. Het Buurfonds is een potje geld waar je voor kleine projecten van en voor de buurt een kleine subsidie kunt krijgen. Je moet dan denken aan een paar honderd euro bijdrage. Tevens is er vanuit het Wijkbudget geld gereserveerd voor mooie activiteiten in onze buurtcentra, zoals een kerstfeest.

3. De openbare ruimte: groen en grijs. In ieder geval willen we aan de slag met het verbeteren van het grasveldje voor de Fortunaflat, in het centrum van Vinkhuizen. In plaats van een verwaaid gazon met zwerfvuil en hondenpoep willen we daar graag een plantsoen van maken die een parel is voor de wijk.

Door het akkoord van het Gebiedsteam kunnen de verschillende organisaties nu echt aan de slag. Zeker over het nieuwe Buurtfonds zal binnenkort nader bericht komen.

[Bijschrift foto: Fortunaplantsoen]

Vinkhuizen, 26 September 2023