Ga naar de inhoud

Inloopmarkt De Huismeesters in ’t Vinkhuys over sloop en herbouw woningen Boraxstraat druk bezocht

Spreek tekst uit

Laden...

20231006 165603

Vandaag vond er in MFC ’t Vinkhuys een inloopmarkt van De Huismeesters plaats over de sloop en herbouw van (eengezins)woningen in de Boraxstraat. De inloopmarkt trok veel geïnteresseerden.

Ook wij van Wijkoverleg Vinkhuizen namen er een kijkje.

Op de inloopmarkt werd duidelijk dat de sloop van de huidige 56 eengezinswoningen in de Boraxstraat in 2 fases gebeurt. De eerste fase gaat in juli 2024 van start waarna de eerste woningen van de eerste fase in de loop van 2025 worden opgeleverd. De tweede fase (sloop van de woningen) gaat in 2025 van start. De verwachting is dat de nieuwe woningen van de tweede fase ergens in de loop van 2026 opgeleverd zullen worden. Uiteindelijk worden er 56 woningen gesloopt en komen er in totaal bijna 90 woningen (waarvan 37 appartementen) voor terug. Doordat er meer woningen worden teruggebouwd worden de nieuwe woningen wel kleiner dan de huidige woningen van nu.

De 2 appartementencomplexen worden gebouwd in de Boraxstraat tegenover de groenstrook (de Dolomietstraat ligt aan de andere kant van diezelfde groenstrook).

Ook bezocht de klimaatambassadeur van Vinkhuizen, Mennie Oosterhuis de inloopmarkt. Hij was benieuwd of- en in welke mate er (extra) vergroend wordt. Veel extra groen komt er vooralsnog niet bij. De huidige Ligusterhagen rond de woningen worden verwijderd en daar komen, wanneer de woningen klaar zijn, nieuwe ligusterhagen voor terug. Daarnaast was er nog iets over een zogenoemde ‘hemelwaterafvoer’. Er worden een soort van kratten in de tuinen van de woningen gelegd die het hemelwater gaan opvangen/bergen. Er wordt verder (nog) niets met het hemelwater gedaan dan berging. In eerste instantie worden de nieuwe woningen nog aangesloten op de huidige riolering, maar mocht de gemeente dat ooit gaan ‘aanpakken’, dan worden de woningen in de toekomst mogelijk aangesloten op een dan nog te realiseren hemelwaterafvoer.

Voor meer informatie over dit hele project houd deze website van De Huismeesters in de gaten.

Er zijn in ’t Vinkhuys meer foto’s gemaakt van het hele project. Deze foto’s staan ook op Wijknieuws Vinkhuizen op Facebook. Echter om deze te kunnen bekijken moet u wel een facebook-account hebben. Heeft u geen facebook-account, maar mocht u deze foto’s graag wel graag willen zien? Stuur dan even een email naar: [email protected]Dan zullen wij u alle gemaakte foto’s toesturen.

20231006 165633

20231006 170046

20231006 171028

20231006 171703

Vinkhuizen, 6 Oktober 2023