Ga naar de inhoud

Wethouder geeft briefschrijvers Rammstein gestandaardiseerd antwoord

Spreek tekst uit

Laden...

In juni 2023 kondigde wethouder Molema in de gemeenteraad aan dat de geluidsnormen voor de concerten van Rammstein verruimd zouden gaan worden. In de raad, maar ook in de stad leidde dat tot verbazing. Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV) schreef daarover een email aan de wethouder. WOV is van mening dat als er afspraken zijn gemaakt over normen, iedereen zich daaraan moet houden ongeacht de positie in de samenleving. Anders zijn afspraken niets waard en geldt het recht van de sterkste. Op die email is geen antwoord gekomen. Wel kwam vanuit de afdeling Evenementenmanagement bij de secretaris van WOV een bericht binnen gericht aan een privépersoon in Vinkhuizen.

Uit een WOO-verzoek, dat buiten WOV om is ingediend, blijkt nu dat de wethouder van 18 stadjers en organisaties een brief of email heeft gekregen en dat allen, behalve een emailschrijver die zich beledigend uitliet, nagenoeg hetzelfde antwoord hebben gekregen dat begint met de zinsnede: ‘Allereerst hartelijk dank voor uw e-mail. Wij stellen het zeer op prijs dat u als inwoner van de gemeente Groningen uw stem laat horen. We realiseren ons dat het besluit om tijdens de concerten van Rammstein een hogere geluidsnorm toe te staan betekent dat omwonenden extra belast worden.’

Dit gestandaardiseerde antwoord paste in veel gevallen niet bij de vragen die de briefschrijvers aan de wethouder hebben gesteld. WOV beschouwde de mail daarom ook niet als antwoord, omdat WOV geen inwoner is van de gemeente, maar een bewonersorganisatie. Met dit standaardantwoord lijkt het er op dat de zorgen van stadjers en organisaties door de wethouder niet helemaal serieus genomen zijn.

Vinkhuizen, 18 Oktober 2023