Ga naar de inhoud

Gea’s Weggeefwinkel kan vraag niet meer bijbenen: “Laat een politicus een dag meelopen, dit is ook Groningen”

Spreek tekst uit

Laden...

Gea’s Weggeefwinkel in de wijk Vinkhuizen kan de vraag niet meer bijbenen. Dagelijks zijn er 15 tot 25 nieuwe inschrijvingen. Ondertussen mist de weggeefwinkel het onderwerp in het debat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

OOG Tv trekt in de weken voorafgaand aan de Tweede Verkiezingen door de stad om met organisaties, instanties en verenigingen in gesprek te gaan of er voor hun sector genoeg aandacht is. Wat moet er volgens hen in Den Haag direct gebeuren en veranderen? De reportages en artikelen zijn ook terug te vinden op de website Groningen Kiest.

Gea’s Weggeefwinkel

De fysieke winkel van Gea’s Weggeefwinkel werd in het voorjaar van 2019 geopend. In het begin zat de winkel in Backbone aan de Travertijnstraat, de laatste jaren in Magma aan de Metaallaan. Gea houdt de winkel, samen met vele vrijwilligers draaiende. Het concept is simpel. Bij de ingang geen ingewikkelde procedures waarbij mensen loonstrookjes moeten laten zien: mensen die hulp nodig hebben mogen een product naar keuze uit de winkel meenemen. Dit kan kleding zijn, maar ook witgoed en voedsel is bijvoorbeeld beschikbaar.

Hoi Gea! Hoe gaat het bij jullie?

“De laatste tijd wordt het met de dag drukker. We zijn in de week drie middagen geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Honderd mensen op een middag kunnen we aan. Maar de laatste weken zijn het elke middag tussen de 140 en 150 mensen. Het is de hele middag rennen en vliegen, waarbij er geen tijd meer is voor een kop koffie. Om 12.00 uur staan de eerste mensen al voor de winkel te wachten. En er komt van alles voorbij. Alleenstaanden, jonge gezinnen, vluchtelingen, jong, oud, mensen die geen werk hebben, of mensen die juist wel werk hebben. Het is heel erg.”

Het hele artikel is te lezen op de website van OOGTV.NL.

Vinkhuizen, 6 November 2023