Ga naar de inhoud

Buurt Preventie Team Groningen op bezoek bij de kinder- en jeugdsoos in de Wende

Spreek tekst uit

Laden...
20231201 200521 Groot

20231201 200521 Groot

Vanavond, vrijdag 1 december, bezocht het《 Buurt Preventie Team Groningen 》uit Vinkhuizen de wekelijkse kinder- en jeugdsoos in buurtcentrum de Wende in Vinkhuizen.

Er zijn best veel jongeren in de wijk die het idee hebben dat Buurtpreventie hen in de gaten houdt waardoor ze denken dat Buurtpreventie tegen ze is. Dit is echter helemaal niet het geval. Ja, er zijn kinderen en jongeren in de wijk die voor overlast zorgen, maar dit geldt niet voor alle kinderen en jongeren. En ja, Buurtpreventie heeft de taak om aanwezig te zijn in de wijk om een actieve bijdrage te leveren aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. Om de jongeren in de wijk te leren kennen en uit te leggen wat Buurtpreventie precies doet in de wijk, bezochten twee vrijwilligers van Buurtpreventie in overleg met de jongerenwerkers van WIJ Vinkhuizen vanavond de kinder- en jeugdsoos.

Het was een hele gezellige avond tijdens de kindersoos. Er werden zakjes pepernoten uitgedeeld door de vrijwilligers van Buurtpreventie en ze deden spelletjes met de kinderen zoals tafelvoetbal, tafeltennis en poolbiljarten en ze gingen in gesprek met de kinderen.

Toen de kindersoos om 20.00 uur voorbij was toen was het om 20.30 uur tijd voor de jeugdsoos voor de wat oudere jongeren van 14 jaar tot 18 jaar. Daar kwamen vanavond echter geen jongeren op af. Dit hield ongetwijfeld verband met het koude weer en het sneeuwde ook nog eens. Dus toen gingen de jongerenwerkers en een vrijwilliger van Buurtpreventie zelf nog maar even een tafeltennis battle doen. De winnaar van die battle werd uiteindelijk gefeliciteerd met een zakje pepernoten.

Al met al een leuke avond om op terug te kijken, en Buurtpreventie heeft aangegeven vaker langs te komen bij de kinder- en jeugdsoos in de hoop zo een beetje een band op te bouwen met de kinderen en jongeren.

Er zijn geen foto’s van de kinderen gemaakt vanwege privacy redenen.

Op YouTube is ook een filmpje te bekijken van het bezoek van Buurtpreventie aan de kinder- en jeugdsoos.

20231201 210623 Groot

20231201 210626 Groot

20231201 210702 Groot

Afbeelding van WhatsApp op 2023 12 01 om 21.38.42 4e69fa3c1

Vinkhuizen, 2 December 2023