Ga naar de inhoud

Deelscooter hub Fortunaflat verhuist naar politiebureau Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...
2023 wk 49 art 1 Fietsenrek bij politiebureau Vinkhuizen wordt Hub FOTO 800x600

2023 wk 49 art 1 Fietsenrek bij politiebureau Vinkhuizen wordt Hub FOTO 800x600

De digitale deelhub voor deelscooters en deelfietsen die nu voor de Fortunaflat ligt, wordt verplaatst naar het politiebureau aan de Diamantlaan.

In oktober heeft de gemeenteraad van de gemeente Groningen besloten dat deelscooters en deelfietsen alleen nog maar in aangewezen zones mogen worden geparkeerd. Zo’n zone heet een ‘hub’. In Vinkhuizen is de stoep voor de Fortunaflat aangewezen als hub. Dat veroorzaakt veel overlast voor voetgangers en bewoners van de flat.

Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV) deed een paar weken geleden een oproep in Op ’t  Vinkentouw om te onderzoeken hoe groot die overlast was. Dat bleek niet mee te vallen. De scooters staan heel erg in de weg en blokkeren geregeld de nooddeur van de Aldi en de fietsenkelder. WOV heeft daarop de kwartiermaker Deelmobiliteit van de gemeente, Thijs Oost, aangeschreven.

De heer Oost reageerde daarop kordaat en snel en liet weten:  ‘We zullen de digitale parkeerzone voor deelfietsen en deelscooters bij de Fortunaflat weghalen. We begrijpen de overlast en hinder die het veroorzaakt voor bewoners en voetgangers. In plaats daarvan zullen we de digitale parkeerzone verplaatsen naar het gebied bij het politiebureau.’

Deelbakfiets

De gemeente rolt de deelmobiliteit verder uit. Het plan is om naast deelscooters, -fietsen, en –auto’s ook deelbakfietsen neer te gaan zetten. Ook daarvoor komt een hub. De deelbakfietshub zal worden uitgerust met duidelijke straatmarkeringen om mogelijke obstructies te voorkomen. Suggesties van bewoners worden gewaardeerd. ‘Het is ons doel om deelmobiliteit in Groningen op een positieve manier te integreren, waarbij zowel het verkeer als de leefomgeving verbeteren’, aldus de kwartiermaker.

Vinkhuizen, 4 december 2023