Ga naar de inhoud

Nieuw in Groningen: Open studio, speciaal voor jongeren

Spreek tekst uit

Laden...

Opening studios BijVrijdag 1 dec 2023 door Nienke Maat 421 800x600

Vrijdagavond vond in Vinkhuizen de officiële opening van Open studio plaats. Open studio bestaat uit creatieve studio’s in de gemeente Groningen voor en door jongeren, waar jongeren minimaal één keer per week gratis welkom zijn.

Wat doet Open studio?

Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren het momenteel zwaar hebben. Met Open studio hoopt VRIJDAG de omstandigheden waarin jongeren opgroeien te verbeteren. Samen met diverse culturele, welzijns- en zorgorganisaties ondersteunt VRIJDAG acht bestaande en nieuwe studio’s voor jongeren in de gemeente Groningen.

Elke studio richt zich op een of meerdere kunstdisciplines, zoals muziek, dans, theater, schilderen, ontwerpen. De studio’s zijn allemaal gestart vanuit de behoefte en belevingswereld van de jongeren. Zij hebben de regie en alle jongeren zijn welkom.

Open studio in Vinkhuizen

De Open studio van Vinkhuizen heet SCN Vinkhuizen, en is te vinden aan de Travertijnstraat 6. Het is open op woensdag van 18.00 tot 21.00, vrijdag 19.00 tot 22.00 en zaterdag 11.00 en 16.00.

SCN Vinkhuizen is zowel een technische als creatieve studio. In een gezellige omgeving en onder vakkundige begeleiding heb je alle ruimte en vrijheid om vrienden te maken en om gave dingen te doen zoals werken met computers, elektronica, motoren, muziek en beeldend bezig.

In de tof ingerichte ruimtes met een hoop knusse hoekjes kun je bezig met ontzettend veel materialen en apparatuur. Er is ook een volledig ingerichte muziekstudio waar je gebruik van kan maken.

‘’Mijn wens is dat de studio een plek is waar jongeren alle ruimte krijgen om zelf te bepalen waarmee ze aan de slag willen, om zelf te ontdekken waar de interesse en voorkeur naar uitgaat, om dingen te maken die mogen mislukken en weer opnieuw te kunnen beginnen. Dat jongeren zich op een positieve manier bewust worden van zichzelf, elkaar en hun plek in de maatschappij. Dat ze zich vaardig en zelfverzekerd voelen,’ zegt Benthe van Aalst, programmaleider Open studio.

Open studio is een samenwerking tussen gemeente Groningen, VRIJDAG in de Buurt, Lentis, Philadelphia, WIJ Groningen, Humanitas, Jimmy’s en Mentaal Gezond Groningen.

Meer informatie over de openingstijden en wat elke studio te bieden heeft lees je op bijvrijdag.nl/openstudio.

Vinkhuizen, 5 december 2023.