Ga naar de inhoud

De Briljantstraat vergroent

Spreek tekst uit

Laden...

Art 5 Vergroening Briljantstraat

Ons klimaat verandert. Ook in Vinkhuizen merken we dat al. In het najaar regent het meer en in de zomer wordt het loeiheet. Om het hier een beetje fijn te houden, moet Vinkhuizen groener worden.

Met minder tegels en meer groen kan het water namelijk beter weglopen. Ook helpen bomen erg tegen de hitte. Soms kan de schaduw van een enkele boom al er voor zorgen dat de gevoelstemperatuur zo’n 7 tot 15 °C lager ligt. In de zomer is dat natuurlijk heerlijk.

Begin november is begonnen met vergroenen van de stempelpleinen in de Briljantstraat. Stenen hebben plaats gemaakt voor plantvakken en er zijn boompjes gepoot. Nu liggen er mooie perkjes. De planten en bomen moeten nog een beetje groeien, maar het ziet er al mooi uit. Zo kan de Briljantstraat weer even vooruit!


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst’, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.