Ga naar de inhoud

“Zelfs de magnetron is groen”

Spreek tekst uit

Laden...

2 Zelfs de magnetron is groen

De groene woning van Jan en Rika aan de Boraxstraat is onderdeel van het sloop- en nieuwbouwproject van De Huismeesters. Boven de voordeur van Jan en Rika pronkt het bordje ‘Green House’. Rianne van De Huismeesters mocht komen buurten in het volledig groen ingerichte huis, waar het echtpaar al 38 jaar woont. Jan opent vrolijk de voordeur en Rianne ziet direct dat er niets aan gelogen is: het volledige interieur is groen! Van de trap tot aan de accessoires. Ze kijkt haar ogen uit in het huis. Er is zoveel groen te zien. Zo bijzonder als Rianne het vindt, vindt Jan het niet. ‘’Ik vind er niets bijzonders aan. Ik vind het gewoon mooi en daar gaat het om. Vooral appelgroen vind ik mooi.’’

Liefde voor groen

Hoe de liefde voor groen is ontstaan weet Jan niet. ‘’Ik heb er weleens over nagedacht, maar ik weet niet hoe dat gekomen is.’’ Als Rianne vraagt of het altijd al groen geweest is, zegt Jan: ‘’Nee, nooit.’’ Rika reageert twijfelend: ‘’Nou, als je onze trouwfoto’s ziet… we zijn wel getrouwd in groen.’’

Binnenkort verhuizen Jan en Rika. Hun groene woning wordt gesloopt en er komt een nieuwe duurzame woning voor terug. Benieuwd of het echtpaar van plan is hun nieuwe woning ook groen in te richten?” Lees gauw het hele verhaal op dehuismeesters.nl/vinkhuizen.


Dit bericht is een bijdrage van WarmteStad, Nijestee, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. De komende jaren vinden er verschillende werkzaamheden plaats in Vinkhuizen. Zoals het  verduurzamen van huur- en koopwoningen en de aanleg van het warmtenet. Maar er wordt ook gewerkt aan de openbare ruimte. De komende tijd gaan wij u hier regelmatig en gezamenlijk over informeren. Zodat u een goed beeld krijgt van alles wat er speelt in de wijk. U kunt deze berichten ook terugvinden op onze speciale pagina in de Westerkrant.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatiebijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.


 Vinkhuizen, 22 december 2023