Ga naar de inhoud

Bewoners van het eerste uur: Geert en Tineke wonen al 53 jaar in Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...
bewoners van het eerste uur

bewoners van het eerste uur

“We zijn gehecht aan VInkhuizen.”

Maar liefst 53 jaar wonen Geert en Tineke, samen met hun zoon, in de Pyrietstraat in Vinkhuizen.Woningcorporatie De Huismeesters komt even buurten.Na vier jaar in Amsterdam gewoond te hebben, kregen Geert en Tineke in april 1970 de kans om terug te gaan naar het Noorden. Over die keuze twijfelden ze geen moment. Noorderling zijn ze namelijk in hart en nieren.

Dorpsgevoel

Volgens Geert is het heerlijk wonen aan de Pyrietstraat. Het dorpsgevoel is sterk aanwezig,ondanks dat ze niet ver van de stad wonen.‘’Het stadsgevoel hebben wij niet echt. De winkels zitten dichtbij, dat is fijn.”

Mogelijkheden

Het echtpaar geeft aan dat het de afgelopen 50jaar een stuk drukker is geworden in de buurt. ‘’Er is veel bijgebouwd. Wat dat betreft is er gigantisch veel veranderd.” Ondanks de toegenomen drukte enveranderingen genieten Geert en Tineke nog steeds van de buurt en de omgeving.

Nu staat er weer een verandering voor de deur. De woning van Geert en Tineke maakt deel uit van het sloop- nieuwbouwproject. De Huismeesters beseft dat dit project ingrijpend is voor bewoners.Daarom proberen ze hen zo goed mogelijk te informeren en te begeleiden om samen weer een fijn,nieuw thuis te creëren.‘

’Dat er nieuw gebouwd moet worden, dat is nu eenmaal zo. Maar we hopen wel in Vinkhuizen te kunnen blijven. We zijn gehecht aan Vinkhuizen,’’vertelt Geert. Voor hen is Vinkhuizen écht thuiskomen.

Benieuwd naar het hele verhaal? Kijk op dehuismeesters.nl/vinkhuizen 


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren. 

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.

 


Vinkhuizen, 31 januari 2024