Ga naar de inhoud

Bouwplannen Nijestee in 2024

Spreek tekst uit

Laden...

De afgelopen twee jaren heeft corporatie Nijestee zo’n 350 gezinswoningen in Vinkhuizen Zuid verbeterd. De woningen zijn voorzien van dak-, vloer- en gevelisolatie, HR++ ramen, nieuwedakpannen, zonnepanelen en een goed ventilatiesysteem.De woningen zijn nu energiezuinig en zien er weer verzorgd uit. Ook de bewoners zijn trots op hun huis! Dit jaar gaat Nijestee verder met het verbeteren van meer dan 200 woningen in Vinkhuizen Noord. We vertellen jullie graag meer over de plannen.

Project 1: Kornalijnlaan

Eind februari wordt hier gestart met 96 portiekwoningen. Nadat de gebruikelijke verbeteringen, zoals dubbel glas, nieuwe kozijnen,dak- en spouwmuurisolatie en ook goede ventilatie zijn uitgevoerd, wordt ook gekeken of deze woningen kunnen worden verduurzaamd en aangesloten op het warmtenet van WarmteStad.

korna intra 2

Project 2: Goudlaan, Bergkristalstraat, Spinelstraat en Jaspisstraat

Halverwege 2024 volgen hier de werkzaamheden aan 72 portiekwoningen.Naast het verduurzamen van de woningen is het de bedoeling om op de kopgevels ook iets met groen te gaan doen. Ook deze woningen worden mogelijk aangesloten op het warmtenet.

korna intra 1

Project 3: Jadestraat en Barnsteenstraat

Als laatste worden er ook in deze buurt 54 eengezinswoningen verbeterd en verduurzaamd.

korna intra 3

De bewoners zijn inmiddels allemaal geïnformeerd over de plannen en Nijestee werkt er hard aan om deze projecten waar te maken. Zo kunnen eind 2024 een heleboel Vinkhuizenaren weer een stuk comfortabeler in hun energiezuinige woning wonen!


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst’, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren. 

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.