Ga naar de inhoud

Parijse sferen in ’t Vinkhuys bij optreden Frans koor Les Rossignols du Nord

Spreek tekst uit

Laden...
Art 2 Vinkentouw Les Rossignols

Art 2 Vinkentouw Les Rossignols

Eind januari trad het Franse Koor Les Rossignols du Nord voor het eerst op in ’t Vinkhuys. In de oude boerderij wekte het koor Parijse sferen op door middel van accordeonklanken en Franse zang. Meer dan vijftig mensen kwamen meegenieten en hier en daar ook meezingen.

Onder leiding van dirigente Eva Moorman-Cats bracht het koor een mix van oude en nieuwe liederen ten gehore. Niet alleen het klassieke ‘La Ballade de Gens Heureux’ (de ballade van de gelukkige mensen), maar ook een modern nummer zoals “Ladada” (mon dernier mot) van de Nederlands-Congolese muzikant Claude.

Ieder koorlid introduceerde een chanson, door te vertellen over de artiest die het beroemd maakte en in welke landen het allemaal bekend is. Imke Kok zong een prachtige solo, die op youtube te beluisteren is. Het koor sloot af met een canon, waarbij ieder koorlid één voor één van het podium afliep.

Het koor bestaat nog maar anderhalf jaar. Dit was hun derde optreden. Initiatiefnemer Margot Klute is dan ook enorm enthousiast over hoe het ging. “Er waren veel mensen en het was erg gezellig,” vertelt ze vrolijk. “We willen zeker nog een keer komen optreden!”

Meedoen

Les Rossignols du Nord is altijd op zoek naar nieuwe leden. Het koor repeteert op bedrijventerrein het Witte Lam, aan de noordkant van de stad. Lijkt het u leuk? Neem dan contact op met Margot Klute, telefoonnummer 06 27377869.


Vinkhuizen, 5 februari 2024