Ga naar de inhoud

Nieuwe ronde buurtfonds van start

Spreek tekst uit

Laden...
Vinkentouw Art 4 nieuwe ronde buurtfonds van start

Vinkentouw Art 4 nieuwe ronde buurtfonds van start

[Foto: de oliebollenactie van 2023 is door het buurtfonds ondersteund]

Van vrijdag 1 maart t/m zondag 24 maart 2024 kunnen er weer voorstellen worden ingediend voor het buurtfonds in Vinkhuizen. Vanuit het buurtfonds is er geld beschikbaar voor leuke, inspirerende en originele initiatieven/projecten die de leefbaarheid verbeteren in Vinkhuizen. Per aanvraag is er een bedrag van maximaal € 400,00 beschikbaar. Alle inwoners van en buurt- en wijkverenigingen en accommodaties in Vinkhuizen kunnen een aanvraag doen.

Zelf uitvoeren
Het uitgangspunt van het buurtfonds is dat degene die het aanvraagt het project zelf uitvoert. Het project of de activiteit is bedoeld voor een grote groep mensen in de wijk. Verder moet het initiatief binnen drie maanden na toekenning worden uitgevoerd en mag het project geen winstoogmerk hebben.

Eerdere ronde
In totaal is er voor deze ronde een bedrag beschikbaar van 2.480 euro. Eind 2023 is er in de eerste ronde een bedrag uitgekeerd van 2.520 euro. Er is toen onder andere geld besteed aan een oliebollenactie voor de minima, kerstpakketten voor kinderen in armoede, een cadeautjesdag voor kinderen, een busreisje voor senioren, het project Veel Soeps en aanpassing van een pedicureruimte in Magma.

Aanvragen
De aanvraag kan worden ingediend van 1 maart t/m 24 maart aanstaande. Half april volgt dan de uitslag. De coördinatie/het voorzitterschap van dit fonds is in handen van buurtcentrum de Wende in Vinkhuizen. Iedere ronde worden vijf vertegenwoordigers van de wijk gevraagd om mee te denken in de verdeling van de beschikbare fondsen.

Meer informatie over het buurtfonds vind je op de website van buurtcentrum de Wende: https://www.buurtcentrumdewende.nl/buurtfonds/. Hier vind je ook de link om een bedrag mee aan te vragen.


Vinkhuizen, 1 maart 2024