Ga naar de inhoud

Internationaal goud, zilver en brons voor KTA

Spreek tekst uit

Laden...
IMG 40422

IMG 40422

Afgelopen weekend reisden de taekwondoka’s van Kazemi Taekwondo Academie af naar het Belgische Tongeren voor de Open Challenge Cup, waar maar liefst 600 deelnemers uit 13 verschillende landen streden om het eremetaal. Het was een sterk bezet internationaal toernooi waarbij de club zich kon meten met de rest van Europa op het gebied van stijl en sparring. Deze confrontatie op dit niveau heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd, waaronder een schitterende gouden medaille in het sparren voor Samuela de Boer. Voor De Boer, die naast deze overwinning ook de titel van Nederlands Kampioen draagt, is deze gouden plak de bevestiging van haar uitzonderlijke talent. Ondanks haar successen blijft ze vastberaden om haar prestatieniveau nog verder te verbeteren.

Daarnaast was er ook zilver voor Alexandra Kasialis, die ondanks haar recente aansluiting bij de club en de aanpassing aan nieuwe trainingspartners, bewees dat ze een kracht is om rekening mee te houden. Haar prestatie is des te opmerkelijker gezien de uitdagingen die gepaard gaan met het combineren van topsport en studie. Jeffrey Dijk wist de bronzen medaille te bemachtigen met zijn wilskracht en krachtige trappen, een prestatie die de aandacht trok, ook al bereikte hij net niet de finale.

Hoewel niet alle clubgenoten van De Boer, Kasialis en Dijk in de prijzen vielen, hebben zij samen met de overige leden van Kazemi Taekwondo Academie indruk gemaakt op het toernooi. Hun inzet en de prachtige prestaties op zowel het gebied van sparren als stijl bevestigen dat hoofdtrainer Habib Kazemi de juiste richting inslaat met zijn sporters. Met een blik vol verwachting kijkt hij uit naar het volgende internationale toernooi, waar zijn team wederom de kans krijgt om hun vaardigheden op de proef te stellen en de academie op de kaart te zetten.


 Vinkhuizen, 5 maart 2024