Ga naar de inhoud

Energiefixers actief in Vinkhuizen Noord

Spreek tekst uit

Laden...

In februari waren er meerdere energiefixers actief in Vinkhuizen Noord. Deze energiefixers installeerden gratis energiebesparende producten bij bewoners die graag energiezuiniger willen wonen. Hierbij valt te denken aan ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips. Door een energiemeter te plaatsen kon ook worden gemeten hoeveel stroom de apparaten in huis verbruiken.

Een van de energiefixers is Christian. Op 20 februari fietste hij met een enorme rugzak vol energiebesparende materialen naar zijn afspraak in de Briljantstraat. Onder het genot van een kopje thee besprak Christian met de bewoonster wat voor maatregelen er al in huis waren genomen. Ze liepen samen een rondje door het huis. Door de temperatuur van de lampen te voelen wist Christian meteen of er een ledlamp inzat of niet. Hij verving de oude lampen en installeerde radiatorfolie en een nieuwe waterbesparende douchekop. Terwijl ze kletsten gaf hij de bewoonster tips over hoe ze nog meer energie en dus ook kosten kon besparen. Het fixteam is heel tevreden over hoe de actie verliep. Ze kregen vooral enthousiaste reacties van de bewoners.

“Ik vond het eigenlijk wel gezellig,” vertelt de bewoonster die door Christian is geholpen. “Bovendien is het fijn dat Christian het meteen aanpakte. Door mijn leeftijd lukt het mij niet meer.”


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.