Ga naar de inhoud

“Ik gebruik de ruimte die er is om mensen te helpen”

Spreek tekst uit

Laden...
Bianca 14

Bianca 14

Afgelopen periode ging Bianca, medewerker wonen van buurtcorporatie De Huismeesters, de buurt in. Bianca begeleidt bewoners tijdens het proces van sloop- en nieuwbouw aan de Borax- en Pyrietstraat in Vinkhuizen.

Bianca vertelt: “Ik was welkom bij alle mensen van wie de woning gesloopt wordt. En wat was het waardevol om hen persoonlijk te spreken. Ze vertelden hoe het is om te wonen in Vinkhuizen en hoe ze tegen de sloop van hun woning aankijken. Sommige mensen kijken erg uit naar hun nieuwe woning. Anderen zien nog op tegen de nodige verhuizingen. Dat snap ik heel goed. Samen met mijn collega’s en samenwerkingspartners in de buurt ondersteun ik iedereen zo goed mogelijk. We kunnen het gedoe van sloop- en nieuwbouw niet helemaal wegnemen, maar we doen ons best om er het beste van te maken.”

Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren. 

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.