Ga naar de inhoud

“Zonder de energiecoach van de gemeente zouden we niet weten waar we moeten beginnen”

Spreek tekst uit

Laden...
20240126 113329

20240126 113329

In oktober 2023 verhuisden Min Hui Yap en Feicheng Wang naar Vinkhuizen. Het stel wilde meteen goed beginnen in hun nieuwe huis door het energiezuinig te maken. Daarom nodigden Min Hui en Feicheng energiecoach Ahmi uit om advies over verduurzaming te krijgen. Ahmi had direct al tips, zoals zuinige ledlampen en aluminiumfolie achter de verwarming. Deze materialen werden gratis geleverd en geïnstalleerd.

Ahmi helpt Min Hui en Feicheng nu om grotere aanpassingen te maken, zoals nieuw HR++ glas in de ramen en muur- en vloerisolatie. Dit zal een enorm verschil maken in de energierekening. Ahmi weet precies op welke subsidies Min Hui en Feicheng recht hebben om de plannen uit te voeren. Bovendien helpt hij hen om vakspecialisten te benaderen en de beste offertes te kiezen. “Het is heel fijn om Ahmi’s hulp te krijgen. Hij reageert altijd snel en helpt ons overal mee,” vertelt Min Hui. “Zonder hem zouden we niet weten waar we moeten beginnen.”

Afspraak maken
Ook u kunt een gratis afspraak maken met een energiecoach. Dit kan via duurzaamgroningen.nl/huis/energiecoach of door een actiekaart in te vullen. U vindt zo’n actiekaart bij het WIJ-team aan de Boraxstraat 2.