Ga naar de inhoud

Knelpuntenkaart moet verkeeroverlast voorkomen

Spreek tekst uit

Laden...
Art 2 Vinkentouw Knelpuntenkaart

Art 2 Vinkentouw Knelpuntenkaart

[Afbeelding: Ringwestverbindt.nl]

Met de bouw van de Suikerzijde en de Held III wordt de westkant van Groningen steeds voller. Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe bouw tot knelpunten in het verkeer kan zorgen, zoals onveilige situaties of extra files. Ook in Vinkhuizen zijn er zorgen over verkeersveiligheid. Ingenieursbureau Sweco heeft een knelpuntenkaart gemaakt om hier aandacht voor te vragen.

Knelpuntenkaart

 Op deze kaart zijn alle verwachte verkeersknelpunten te zien. In Vinkhuizen zijn dat er heel wat, met name langs de Ringweg en de Siersteenlaan. Er wordt veel sluipverkeer van en naar de A7 verwacht, waardoor de kruispunten en rotondes minder veilig kunnen worden.

Oplossingen

Aan de hand van de kaart gaan de gemeente Groningen, de provincie en de Rijksoverheid op zoek naar oplossingen. Er is echter niet genoeg geld beschikbaar om alle knelpunten op te lossen. In juni volgt een informatiebijeenkomst en in november wordt besloten aan welke knelpunten wordt gewerkt.

De knelpuntenkaart is online beschikbaar op de website www.Ringwestverbindt.nl. Mist u nog een knelpunt? Geef het aan via www.stemvan.groningen.nl.