Ga naar de inhoud

Gemeente helpt bewoners met verduurzamen Vinkhuizen Noordoost

Spreek tekst uit

Laden...
A4 Vinkhuizen

A4 Vinkhuizen

Woningbouwcorporatie Nijestee gaat haar huurwoningen verduurzamen in Vinkhuizen Noordoost. Het gaat hierbij om woningen aan de Goudlaan, Jadestraat, Spinelstraat,
Bergkristalstraat, Barnsteenstraat, Jaspisstraat en Diamantstraat. De gemeente pakt de mogelijkheid aan om ook de woningeigenaren in deze buurt te helpen met verduurzamen. Want hoe fijn is het als de verwarming lager kan en het toch warm blijft in huis?

 Een woning die goed geïsoleerd en geventileerd is, levert veel voordelen op. Zo is er veel minder of helemaal geen tocht of vocht meer in de woning, wordt er direct bespaard op de energiekosten en is de kans groot dat de woning in waarde stijgt. Door een subsidie aan woningeigenaren aan te kunnen bieden wordt een groot deel van de kosten vergoed. Daarnaast begeleiden energieadviseurs van de gemeente de bewoners bij het project en voert aannemer Dura Vermeer de werkzaamheden uit. Op deze manier wordt bewoners veel werk uit handen genomen. Bewoners bepalen zelf of zij meedoen aan het project.

Het verduurzamingsproject wordt in twee fasen aangepakt. De verduurzamingswerkzaamheden aan de woningen in de flats van Nijestee zijn inmiddels gestart. De werkzaamheden aan de rijtjeswoningen van Nijestee en de koopwoningen volgen daarna en worden, als alles volgens plan verloopt, eind dit jaar opgestart.


 Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren. 

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.