Ga naar de inhoud

KOPZORGEN: Bij SCN praten over de mentale gezondheid van jongeren

Spreek tekst uit

Laden...
SCN Kopzorgen

SCN Kopzorgen

Technisch & Creatief Jeugdcentrum Stichting SCN zet zich in voor de mentale gezondheid van jongeren. Jongeren kampen steeds vaker met mentale klachten op verschillende gebieden. Stichting SCN heeft daarom “KOPZORGEN” in het leven gebracht, voor jongeren vanaf 16 jaar oud.

Wij willen samen het gesprek aan gaan over verschillende kopzorgen. Dit gaan wij doen door een ervaringsdeskundige zijn verhaal te laten doen en hier vervolgens het gesprek over aangaan met de jongeren. Wij willen een veilige plek bieden waar je met leeftijdsgenoten in gesprek kan, waar je je niet alleen hoeft te voelen en waar je je gehoord voelt.

Na de sprekers hebben wij verschillende kleine workshops die je kan doen. Wil je even uit je hoofd en in je lichaam? Ga dan nog even naar de yoga. Wil je liever even met je handen bezig? Ga dan naar de creatieve ruimte. Of wil je liever nog even praten? Dan kan dat natuurlijk ook!

PS: Het is natuurlijk een aanvulling op onze normale activiteiten, dus ook op de aangegeven woensdagavonden kun je zoals je van ons gewend bent langskomen om gewoon lekker creatief bezig te zijn. Je mag je “Kopzorgen” delen, maar niets is verplicht!

Programma:

20 maart 18.45-20.30 : Angststoornis

17 april 18.45-20.30: Depressie

15 mei 18.45-20.30: Autisme/ADHD

12 juni 18.45-20.30: Psyschose gevoeligheid

17 juli 18.45-20.30: Leven na actieve verslaving