Ga naar de inhoud

Ben jij de nieuwe secretaris van Wijkoverleg Vinkhuizen?

Spreek tekst uit

Laden...
20240315 Ben jij de nieuwe secretaris van Wijkoverleg Vinkhuizen

20240315 Ben jij de nieuwe secretaris van Wijkoverleg Vinkhuizen

 

Wijkoverleg Vinkhuizen (WOV)  is de bewonersorganisatie van de wijk. WOV komt op voor de belangen van alle bewoners en vertegenwoordigt de wijk in overleggen met de gemeente. Daarnaast beheert WOV de communicatiemiddelen in de wijk: de pagina Op ’t Vinkentouw, de site www.vinkhuizen.nl en facebook Wijknieuws Vinkhuizen. Elke organisatie heeft een bestuur nodig, dus WOV ook. De bestuursleden zijn vrijwilligers en per 3 april 2024 is er plek voor een secretaris binnen het bestuur. Op ’t Vinkentouw vroeg aan de zittende secretaris, Paul Borggreve, waarom dat een leuke functie is.

 Secretaris klinkt een beetje saai. Wat is er zo spannend aan?

De kerntaak van de secretaris is ingaande en uitgaande post beheren, de agenda van een vergadering opstellen en ledenlijsten bijhouden. Dat klinkt niet al te spannend, maar als secretaris krijg je meestal als eerste nieuwe plannen of ontwikkelingen die de wijk aangaan onder ogen. Zeker in Vinkhuizen gebeurt dat vaak. De wijk heeft volop aandacht van de gemeente. Er lopen grote projecten zoals de aanleg van het warmtenet, ombouw Ring West en waarschijnlijk een wijkvernieuwing.

Maar wat doe je dan met dat soort informatie?

Gelukkig leven we in een democratie. De gemeente vindt het heel belangrijk dat bewoners meepraten en ook actief ideeën leveren. Als bestuurslid en zeker als secretaris heb je direct contact met allerlei ambtenaren, soms zelfs met de wethouder en met de gemeenteraad. Je leert de hele gemeentelijke organisatie kennen en ontdekt dat een kritisch geluid ook wel eens welkom is. Het is vaak uitdagend en meestal verrassend.

Dat is voornamelijk politiek, lijkt het. Doet het WOV nog meer?

Inderdaad, de wijk is niet alleen de gemeente, maar vooral de bewoners. Er gebeurt van alles in de wijk en daarom regelen we ook de communicatie in samenwerking met onder meer ’t Vinkhuys en De Wende. We krijgen jaarlijks een zakje geld om activiteiten in de wijk te steunen. Dus je praat echt niet alleen met ambtenaren, maar ook met allemaal organisaties en mensen in Vinkhuizen. In het bestuur van WOV kom je overal in de wijk. Het is zeer verrijkend.

Wat heb je nodig om secretaris te worden?

Niet al te veel. Je moet wel een beetje kunnen schrijven, een beetje consequent zijn in e-mails beantwoorden en het leuk vinden om inhoudelijk te praten met allerlei mensen met allerlei functies. Het is heel zinnig en dankbaar vrijwilligerswerk voor zo’n vier uurtjes per week.

Als je interesse hebt om secretaris te worden, bij wie moet je dan zijn?

Bij mij: via [email protected] of telefoon 050-2302991 (Paul Borggreve). Graag vertel ik je er dan meer over.