Ga naar de inhoud

Een sportief en succesvol weekend voor Team KTA

Spreek tekst uit

Laden...
IMG 4277

IMG 4277

[Op de foto: Habib Kazemi en de broers Reigersberg]

Het afgelopen weekend was een waar spektakel voor de leden van de Kazemi Taekwondo Academie (KTA), die zich opsplitsten om deel te nemen aan zowel een internationaal als een regionaal toernooi. De broers Olav en Lasse Reigersberg vertegenwoordigden KTA op de Belgium Open 2024 in Lommel, België. Dit prestigieuze evenement trok maar liefst 1600 deelnemers van over de hele wereld, waardoor het toernooi een van de zwaarst bezette van het jaar was. Talloze Olympische en wereldkampioenen waren aanwezig, gebruikmakend van deze gelegenheid als laatste voorbereiding op de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs zullen plaatsvinden.

Klik op Lees meer om het hele verslag te lezen.

Olav Reigersberg betrad het strijdtoneel in de seniorencategorie en werd geconfronteerd met de Italiaanse wereldkampioen van 2022. Al vanaf de eerste seconden van de wedstrijd was het duidelijk dat de Italiaan een klasse apart was voor onze 17-jarige Groninger. Desondanks leverde Olav een bewonderenswaardige prestatie en wist hij een sterke wedstrijd neer te zetten. Lasse nam deel aan de juniorencategorie en stond tegenover een Poolse tegenstander. Ondanks zijn sterke spel, moest Lasse de overwinning aan de Pool laten, wat resulteerde in een vroege uitschakeling voor beide KTA-atleten.

Zondag 17 maart stond Oldenzaal in het teken van het jaarlijkse miniboeskool Jeugdtoernooi, waar de jeugdige delegatie van de Kazemi Taekwondo Academie zich gereed maakte om de strijd aan te binden met clubs uit de regio’s Oost en Noord Nederland. Na een sterk optreden vorig jaar waren de jonge taekwondoka’s vastbesloten om dit succes te evenaren, en met succes: de club eindigde op een vijfde plaats.

Brigitte Dorius, Elena Clarck en Milan de Witt schitterden op het hoogste podium en veroverden het goud, terwijl Lola Hovenkamp en Juliano Duitscher het zilver in de wacht sleepten. Het brons was voor Marijn Veenstra, Riley Possemis en Roos Kuizenga. Coach Ramona benadrukte het belang van doorzettingsvermogen, zelfs in momenten van tegenslag: “Iedereen streeft naar de overwinning, maar de kracht om te blijven genieten van de sport en door te zetten wanneer het moeilijk wordt, is ook een prestatie van formaat.” Helaas grepen Iris Huisman, Rowan Bassem, Josephine Dorrius en Estelle Boeke net naast het podium, maar hun inzet werd niettemin gevierd als een waardevolle bijdrage aan het team.

 

edb07b99 ddf4 422c bd2f 93e1405873fe