Ga naar de inhoud

Stichting Doedertoe houdt gezellige inloopdag

Spreek tekst uit

Laden...
20240322 155700

20240322 155700

Stichting Doedertoe, dé pimpwerkplaats voor blijdschap en verbinding, hield vrijdag 22 maart een inloopdag. Wijkverslaggever Danny Hoffman ging er even kijken.

Doedertoe

Sinds september 2023 is er binnen Doedertoe gewerkt aan een droom: een Pimp-Atelier waar gewerkt wordt door een groep vrijwilligers, die tweedehands meubelen restaureren en transformeren naar unieke kunstige meubelen. Opmooien genaamd!

Tijdens de inloopdag kon iedereen kennis met Doedertoe maken en zien wat ze gemaakt hebben. De vrijwilligers waren allen zeer trots om hun eerste collectie te tonen aan het publiek. De meubelen, maar ook (zelfgemaakte) kunstwerken- en (gekregen) schilderijen, boden ze te koop aan. Maar het meest bijzondere is dat deze gratis waren voor mensen met weinig budget. Bijvoorbeeld voor mensen met een Stadjerspas en/of die bekend zijn bij instanties als Kansrijk Groningen en Stichting Present.

Er hing een gezellige sfeer en er werd gratis koffie/thee en zelfgemaakte soep en salade aangeboden aan de bezoekers. Volgens organisator Marita Reijtenbagh was de opkomst met 60 mensen al behoorlijk! Ook zijn er diverse meubels, gereserveerd, verkocht of weg gegeven.

Interview

Danny’s interview met Marita van Doedertoe is te bekijken op YouTube.

Kijk voor meer foto’s op wijkoverleg Vinkhuizen blogspot.

Openingstijden Doedertoe

Bent u niet langs geweest bij de inloopdag en denkt u na het zien van het filmpje van Danny, ‘was ik er ook maar even heen gegaan’…? Geen probleem! U bent elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 – 16.00 uur van harte welkom bij Doedertoe om tussen de aangeboden spullen te kijken of er iets voor u bij zit. Maar u bent ook gewoon welkom voor een bakje koffie of thee.

Waar zit Doedertoe? Bekijk het kaartje of klik op de link om naar Google Maps te gaan: https://maps.app.goo.gl/usfuXskyKiaCoTxq7