Ga naar de inhoud

Neuten Schaiten in het Diamantpark trekt veel bezoekers

Spreek tekst uit

Laden...

Neuten Schaiten bij Kiosk Diamantpark foto

Op de foto: de winnaars laten trots hun prijzen zien.

Op Eerste Paasdag organiseerde Kiosk Diamantpark ‘Neuten Schaiten’. Een ├ęchte Groningse Paastraditie, waarbij spelers walnoten moeten raken met een gietijzeren kogel. Het werd uiteindelijk een druk bezocht evenement waar jong en oud op afkwam. Dit had ongetwijfeld te maken met het heerlijke weer.

Zowel kinderen als volwassenen hadden een hoop plezier in het oer Groningse spelletje, dat werd begeleid door vaste Kiosk vrijwilligers Emma en Leendert. Ook op het terras was het erg druk. Mensen zaten gezellig met elkaar te kletsen op het terras. Bij de kiosk kon met terecht voor allerlei lekkere versnaperingen, klaargemaakt door vrijwilligers Harm en Martin. Ondertussen ging het Neuten Schaiten gezellig door. Er kwamen uiteindelijk 2 winnaars uit: een jongen uit Hoogkerk en een mevrouw uit Vinkhuizen. Zij kregen beiden een zak walnoten en een paashaas met chocolade.

Het volgende grote evenement dat de kiosk organiseert is de Koningsdag Vrijmarkt. Dit vindt plaats op zaterdag 27 april. De kiosk hoopt dan op een nog grotere opkomst. Dus zet 27 april alvast in uw agenda!