Ga naar de inhoud

Heel Vinkhuizen Kookt!

Spreek tekst uit

Laden...

Woensdag 17 april was het een gezellige drukte in Vinkhuizen tijdens het evenement “Heel Vinkhuizen Kookt”, georganiseerd door ’t Vinkhuys, het Taalhuis, de scholen en het Forum. Ouders en kinderen kwamen samen in de Vensterschool, Magma en de Apenkooi om de lekkerste recepten uit Vinkhuizen te proeven.

Recepten en spelletjes spelen
De recepten komen allemaal van Vinkhuizenaren. In de weken voor de activiteit zijn er veel recepten ingestuurd die de diversiteit van de wijk goed weerspiegelen. Acht hiervan zijn uitgekozen voor de activiteit. Zo is er een heerlijke Zebracake gebakken en gezonde pannenkoeken van banaan en havermout. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen favoriete gerecht maakte en deelde met anderen. Naast genieten van het eten, waren er op de locaties ook activiteiten. Zo is er memory gedaan, zijn er woorden met een P gezocht op een grote poster en werd er een boek voorgelezen.

Week van Taal
Het evenement werd georganiseerd als onderdeel van de Week van Taal. Het doel was om mensen op een leuke manier samen te brengen en te laten genieten van lekker eten en taalspelletjes. En dat is zeker gelukt!

Verbonden organisaties

Kinderen & jeugd Vrije tijd

Forumbibliotheek Vinkhuizen

Welkom in de woonkamer van Vinkhuizen. Bij ons kun je terecht voor een uitgebreide boekencollectie, de zadenbibliotheek, hulp- en spreekuren en leuke (gratis) kidsactiviteiten. Bekijk

Adres

Siersteenlaan 480/6
9743 EZ Groningen
Nederland

Contact

Buurt- en wijkcentra

Multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys

MFC ’t Vinkhuys is hét multifunctionele centrum van Vinkhuizen. Wij organiseren leuke en betaalbare cursussen, maar ook bijzondere activiteiten. Ook verhuren we onze zalen voor

Adres

Diamantlaan 94
9743 BJ Groningen
Nederland

’t Vinkhuys beschikt over een eigen parkeervoorziening.

Postbus 2502

 

Contact