Ga naar de inhoud

Uitslag Buurtfonds 2024 bekendgemaakt

Spreek tekst uit

Laden...

In het voorjaar van 2024 is het buurtfond van Vinkhuizen weer uitgedeeld. Vanuit het buurtfonds is er geld beschikbaar voor leuke, inspirerende en originele initiatieven die de leefbaarheid verbeteren in Vinkhuizen. De coördinatie van dit fonds is in handen van buurtcentrum de Wende in Vinkhuizen. Iedere ronde worden vijf vertegenwoordigers van de wijk gevraagd om mee te denken in de verdeling van de beschikbare fondsen. Per aanvraag is er een bedrag van maximaal € 400,00 beschikbaar.

Uitslag voorjaar 2024

Dit jaar konden mensen van 1 maart t/m 24 maart 2024 aanvragen indienen. Er is een totaalbedrag van €2.420,- toegekend aan de volgende initiatieven:

  • €400 voor de viering van het 30-jarig bestaan van de Pareloester
  • €400 voor de inrichting van een jeugdhonk bij Mansouri Gym
  • €400 voor de aanschaf van een pedicuretafel met afzuiging voor Maria Woudsma, die gratis pedicures geeft aan mensen met een kleine portemonnee
  • €400 voor het reisje naar Hellendoorn van Speeltuin de Apekooi.
  • €350 voor materialen om fietsen te onderhouden voor Mutual Aid
  • €300 voor de organisatie van het offerfeest in de Apekooi, aanvraag van Azza Heles
  • €170 voor materialen voor de naaiclub van Aaf Leugs, in MAGMA.

Volgende ronde

De verwachting is dat er eind 2024 weer geld beschikbaar wordt gesteld voor de volgende ronde van het buurtfonds. Zodra dit bekend is, vind je de data van de nieuwe aanvraagrondes op buurtcentrumdewende.nl/buurtfonds. Alle inwoners van en buurt- en wijkverenigingen en accommodaties  in Vinkhuizen kunnen een aanvraag doen. Uitgangspunt hierbij is dat de aanvrager het project zelf trekt en uitvoert. De activiteit moet ten gunste komen van een grote groep mensen in de wijk.