Ga naar de inhoud

Geslaagde Trikers-tocht van Gea’s Weggeefwinkel

Spreek tekst uit

Laden...

Op zaterdag 11 mei organiseerde Stichting Gea’s Weggeefwinkel Vinkhuizen samen met diverse motorclubs een trike-tocht door de provincie. Een trike is een motor met drie wielen. Achterop zit een extra stoel. Van ’s ochtends vroeg om 10 uur tot ’s middags om 4 uur reden de trikers af en aan. In totaal werden er vijf ritten gemaakt.

Genieten

Zo’n 60 kinderen en volwassenen werden blij gemaakt met een ritje achterop een van de prachtige trike’s. Met ronkende motoren reden de trikes vanaf Magma Vinkhuizen een mooi rondje dat door Hoogkerk, naar Leek en door de landerijen langs Hoogkerk weer terug naar Vinkhuizen ging. De vele kinderen maar ook volwassenen die een rondje hebben meegereden hebben zichtbaar genoten.

Wat de dag helemaal tot een succes heeft gemaakt was het prachtige weer. De zon scheen volop en de temperatuur was heerlijk. Tussen de ritten door waren mensen gezellig met elkaar aan het kletsen en gingen zij op de foto met de trike’s en trike rijders. “Wat een toegankelijke en gezellige mensen, die trike rijders,” aldus wijkverslaggever Danny. “Het voelde als één grote familie.”

Organisatie

 Gea’s Weggeefwinkel heeft de gezellige middag samen met Fonds Goed Idee en Oxalis Deppie 4 Kids georganiseerd. Fonds Goed Idee regelde gratis eten en drinken terwijl Oxalis Deppie 4 Kids de trikers heeft uitgenodigd. De trikers kwamen van allerlei verschillende trikegroepen en verenigingen.

“De verbindende factor is dat we allemaal rijden en meehelpen voor hetzelfde doel: de kinderen (en in dit geval ook de volwassenen) een leuk moment laten beleven, even weg uit de alledaagse dingen en gewoon genieten! Namens deze weg, iedereen bedankt!” vertelt Monique Boonstra van Oxalis Deppei 4 Kids.

Volgend jaar weer!

Volgend jaar organiseert Gea’s Weggeefwinkel opnieuw een trike-tocht. Kon je er dit jaar niet bij zijn, maar wil je wel graag een keertje meerijden? Houd www.vinkhuizen.nl of de Facebook-pagina Wijknieuws Vinkhuizen goed in de gaten en meld je op tijd aan.

Op het YouTube kanaal Wijknieuws Vinkhuizen kunt u diverse filmpjes bekijken van de Trikers-tocht.

 

Verbonden organisaties

Vrije tijd

Magma Vinkhuizen

Magma is een plek waar iedereen wordt uitgenodigd om er samen iets moois van te maken, voor de hele wijk. Magma is een plek die je inspireert, jouw creativiteit een kans krijgt, je uitnodigt om mee te doen en waar spontane ontmoetingen ontstaan. Een plek voor gezelligheid met een lekker kopje koffie zonder verplichting.

Iedereen is welkom.

Adres

Metaallaan 255
9743 BV Groningen
Nederland

Wil je zelf een buurtinitiatief opstarten en heb je daar hulp bij nodig zoals een mooie omgeving?

Neem gerust contact op met de Projectleider van Magma.

Rianne Marissen, Mobiel 06 27228531

Contact