Ga naar de inhoud

Maai Mei Niet. Doet u ook mee?

Spreek tekst uit

Laden...

Gemeente en inwoners samen
Niet maaien zorgt voor meer bloemetjes en daardoor tot wel 10 keer meer bijen. En die bijen zijn goed voor zo’n 60% van onze voedselgewassen. Daarom maait de gemeente ook in dit jaar 97 voetbalvelden aan gras minder in mei, sommige delen blijft ze wél maaien.

Doet u ook met ons mee?
Ook u kunt meedoen en dat was nog nooit zo simpel, want… u hoeft niets te doen. Pak een stoel, een kop koffie of thee en laat de natuur z’n gang gaan. Ook minder maaien of gedeeltelijk niet maaien helpt enorm. Kortom minder doen = meer doen in dit geval. Doet u ook mee? Zo maken we samen de langste grasmat van de gemeente Groningen en misschien wel van Nederland! Duurzaam Groningen steunt met deze actie het landelijke initiatief Maai Mei Niet.

Klik hier voor meer informatie over Maai Mei Niet

 


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.