Ga naar de inhoud

Uw huis verduurzamen? Zo betaalt u dat

Spreek tekst uit

Laden...

Wilt u graag uw huis isoleren en/of denkt u na over andere maatregelen om uw huis te verduurzamen, maar weet u niet goed hoe u dit moet betalen? De gemeente helpt.

Stap 1 Subsidie(s)

Er zijn subsidies beschikbaar waarmee u een deel van de verduurzaming kunt betalen. Het door u te ontvangen subsidiebedrag hangt af van uw keuzes en u ontvangt dit bedrag meestal achteraf. Vanaf 2025 is er voor alle Groningers ook extra subsidie beschikbaar voor isoleren.
Deze subsidie, maatregel 29 vanuit Nij Begun, bedraagt 50 tot 100% van uw investering en kan oplopen tot 40.000 euro. Heeft u na 25 april 2023 uw huis geïsoleerd? Ook dan heeft u mogelijk recht op deze subsidie.

Stap 2 Zelf betalen of lenen

Als u voldoende eigen geld hebt, kunt u het overige deel van de kosten zelf betalen. Heeft u dat niet, dan kunt u bijvoorbeeld een lening aanvragen bij het Nationaal Warmtefonds of uw hypotheek verhogen bij de bank. Meestal kunt u daarmee de kosten volledig betalen.

Stap 3 Verduurzamingslening via gemeente Groningen

Kunt u geen lening afsluiten bij het Nationaal Warmtefonds of heeft u meer geld nodig voor het verduurzamen van uw huis? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een verduurzamingslening van de gemeente Groningen. Lenen via de gemeente kan relatief eenvoudig en tegen
goede voorwaarden.

 

Heeft u hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het verduurzamen van uw huis? Onze energieadviseurs komen graag bij u langs en laten zien wat u kunt doen in uw huis. Ook beantwoorden zij vragen over hoe u uw verduurzaming kunt betalen. Een bezoek van de energieadviseur is gratis en verplicht u tot niets.

Klik hier om een energieadviseur uit te nodigen.

 

 


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.