Ga naar de inhoud

Vinkhuizen maakt samen een wijkvoorstelling

Spreek tekst uit

Laden...

In november 2024 vindt er een bijzondere wijkvoorstelling plaats in ’t Vinkhuys, omdat het wijkcentrum 50 jaar bestaat. De voorstelling is voor alle bewoners van Vinkhuizen bedoeld. Van de eerste bewoners van de boerderij tot de Vinkhuizenaren van vandaag. Afgelopen woensdag vond de eerste informatiebijeenkomst over de voorstelling plaats. Het werd een gezellige avond.

Hedendaagse magie

De wijkvoorstelling wordt in samenwerking met wijkbewoners gemaakt. Er is al een groep van spelers en vrijwilligers ontstaan die hun talenten voor het toneelstuk in gaan zetten. Het zijn niet alleen toneelspelers, maar ook kunstenaars, muzikanten en schrijvers. Samen denken ze na over hoe de voorstelling er uit moet gaan zien. Tijdens de informatiebijeenkomst kwamen er al heel wat ideeën los. Daarnaast helpt VRIJDAG in de Buurt. Toneelvereniging Mus levert acteurs.

Regisseur Joost Dekker leidt de groep. Hij heeft veel ervaring, zowel als toneelspeler als regisseur. Toch wil hij eigenlijk niet de baas spelen. “Ik ben er om een veilige omgeving te creëren waarin deelnemers zich gezien voelen. Ik wil niet teveel sturen of controleren,” vertelt Dekker. Hij vindt het interessant om vernieuwend theater te maken. Daarom zijn de ideeën van mensen die normaal geen theater maken juist leuk.

“Hoe kom je bij elkaar en wat komt daaruit? Er zit veel kracht in samen iets bedenken. Ik vind het hedendaagse magie,” aldus Dekker.

Wil je meedoen?

Je kan nog aansluiten bij de groep. Zeker toneelspelers zijn welkom, maar ook mensen die creatief zijn of zich als manusjes van alles in willen zetten. Het is vooral belangrijk dat je er zin in hebt. Er zullen regelmatige bijeenkomsten plaatsvinden.

De volgende bijeenkomst vindt op 29 mei om 20.00 in ’t Vinkhuys plaats. Geef je op bij de bar in ’t Vinkhuys of via [email protected].

 

Verbonden organisaties

Buurt- en wijkcentra

Multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys

MFC ’t Vinkhuys is hét multifunctionele centrum van Vinkhuizen. Wij organiseren leuke en betaalbare cursussen, maar ook bijzondere activiteiten. Ook verhuren we onze zalen voor

Adres

Diamantlaan 94
9743 BJ Groningen
Nederland

’t Vinkhuys beschikt over een eigen parkeervoorziening.

Postbus 2502

 

Contact