Ga naar de inhoud

Groen en verkeer op Lentemarkt bij Vinkhuys

Spreek tekst uit

Laden...

Vereniging Groei&Bloei organiseert ieder jaar in mei een Lentemarkt in Vinkhuizen en dan natuurlijk bij het ’t Vinkhuys, het centrum van de wijk. Dit jaar zal de markt plaatsvinden op zaterdag 25 mei 2024 van 11:00 tot 15:00 uur. Klik hier voor het hele programma.

Wijkoverleg Vinkhuizen, WOV is ook van de partij. De coördinatoren Groen, Mennie Oosterhuis,  en Verkeer, Paul Borggreve, gaan graag met Vinkhuizers het gesprek aan over een groener Vinkhuizen. Op ’t Vinkentouw zocht Mennie en Paul op.

 

Waarom is groen belangrijk?

Mennie: het klimaat verandert hard. We hebben lange, hete zomers en kletsnatte winters. Planten zorgen voor afkoeling tegen de hitte en nemen vocht op zodat je veel minder wateroverlast hebt. In Vinkhuizen ligt helaas heel veel steen, ook in tuinen, terwijl planten vaak gemakkelijker te onderhouden zijn en veel mooier zijn dan tegels. Deze lentemarkt is dan ideaal om inspiratie op te doen en tips te krijgen. Er zijn allerlei plantjes, stekjes en tuingereedschap te koop.

 

Maar wat doet de coördinator Verkeer op een plantjesmarkt?

Paul: Er zijn drie belangrijke verkeersstromen: de auto, de fiets en …. de voetganger. De voetganger is eigenlijk de belangrijkste. De mens is van nature een wandelaar. Wandelen is het gezondste wat je kunt doen. In het denken over verkeer wordt de voetganger echter vaak vergeten. Het gaat meestal over asfalt, parkeren en fietspaden. Een groenere en veiligere omgeving nodigt sneller uit om de benenwagen te nemen. Meer planten komt dus het verkeer juist ten goede.

 

Wat hopen jullie te bereiken?

Mennie: we hopen een stukje bewustzijn te planten over het belang van meer groen in de wijk, ook in je eigen tuin. We horen heel graag hoe de Vinkhuizers daarover denken.

Paul: Natuurlijk willen we ook WOV onder de aandacht brengen. WOV is immers dé bewonersvereniging voor alle Vinkhuizers en samen sta je sterk.

Verbonden organisaties

Overig Zorg & welzijn

WOV – Wijkoverleg Vinkhuizen

Wijkoverleg Vinkhuizen is dé bewonersorganisatie voor de wijk Vinkhuizen en heeft de volgende doelen: – de belangen van alle inwoners van Vinkhuizen te behartigen bij

Adres

Radiumstraat 213
9743SN Groningen
Nederland

Vragen en contact

Heeft u vragen, opmerkingen of ideeën voor uw straat of uw buurt? Neem dan contact op met het bestuur van Wijkoverleg Vinkhuizen of met één van de coördinatoren. Vragen zijn altijd welkom! We kunnen niet alle problemen oplossen, maar altijd wel constructief meedenken.

Voor algemene vragen: [email protected]

Voor financiële vragen: [email protected]

Voor vragen over communicatie: [email protected]

Voor vragen over Wijknieuws Vinkhuizen: [email protected]

Voor vragen over rondbrengen van flyers: [email protected]

Voor vragen over groen: [email protected]

Voor vragen over verkeer: [email protected]

Contact