Ga naar de inhoud

Al 1500 mantelzorgkaarten verstrekt aan Groningers die zorgen voor een naaste

Spreek tekst uit

Laden...

Overhandiging van de kaart aan Ineke. Zij zorgt al vele jaren voor haar zoon met een beperking

 


Deze kaart met waardevolle coupons is bedoeld als blijk van waardering vanuit de gemeente Groningen en het Steunpunt Mantelzorg aan mantelzorgers.

 

In de gemeente Groningen zorgen ruim 11.000 mensen langdurig voor een naaste. En dan is het niet altijd makkelijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas roept daarom mantelzorgers in de gemeente Groningen op zich vooral bekend te maken bij het Steunpunt en de mantelzorgkaart aan te vragen.

 

Zo besefte mevrouw V. onlangs dat ook zij mantelzorger is omdat ze samen met 3 anderen zorgt voor een goede vriendin. En dat ook zij zich kan inschrijven bij het Steunpunt. Zo blijft ze op de hoogte van nieuws en specifieke informatie. En ontvangt ze uitnodigingen voor bijeenkomsten en ontspannende activiteiten.

 

Esther Poelsma, coördinator Mantelzorgondersteuning Vinkhuizen bij Humanitas, vertelt:

Veel mantelzorgers weten niet dat inschrijving geheel vrijblijvend is: je hoeft als mantelzorger niet altijd een specifieke vraag te hebben. Het Steunpunt Mantelzorg is bereikbaar voor een luisterend oor of om mee te denken over praktische hulp en steun. Veel mantelzorgers trekken pas aan de bel als de zorg hun over de schoenen loopt. Juist vroegtijdig stilstaan bij je eigen situatie en grenzen kan helpen om beter in balans te blijven.”

 

De Mantelzorgkaart bevat diverse coupons die mantelzorgers kunnen gebruiken om iets leuks te ondernemen, een bloemetje of iets lekkers op te halen of om met 2 personen te lunchen. Ondernemers doen ook dit jaar weer enthousiast mee aan deze blijk van waardering.

 

Ook Mariëtte meldde zich aan: “De kaart vind ik een hele mooie geste. De blijk van waardering, maar meer nog de erkenning dat je gezien wordt als mantelzorger! En door de geboden praktische hulp en het luisterend oor van de vrijwilliger werd een en ander weer behapbaar voor mij. Ik ben daar dankbaar voor. Het is fijn dat er oog is voor mantelzorgers.”

 

Iedereen die langdurig (minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden) voor een familielid of een andere naaste zorgt en in de gemeente Groningen woont, kan zich aanmelden. Iedere dinsdagochtend van 10.00 – 12.00 uur is er een spreekuur voor mantelzorgers in het gebouw MAGMA aan de Metaallaan 255.

Meer informatie is te vinden op humanitas.nl/groningen/steunpuntmantelzorg. De QR-code scannen kan ook. Of bel met Humanitas via 050 312 60 00.

 

Verbonden organisaties

Vrije tijd

Magma Vinkhuizen

Magma is een plek waar iedereen wordt uitgenodigd om er samen iets moois van te maken, voor de hele wijk. Magma is een plek die je inspireert, jouw creativiteit een kans krijgt, je uitnodigt om mee te doen en waar spontane ontmoetingen ontstaan. Een plek voor gezelligheid met een lekker kopje koffie zonder verplichting.

Iedereen is welkom.

Adres

Metaallaan 255
9743 BV Groningen
Nederland

 

 

Wil je zelf een buurtinitiatief opstarten en heb je daar hulp bij nodig zoals een mooie omgeving?

Neem gerust contact op met de Projectleider van Magma.

Rianne Marissen, Mobiel 06 27228531

Contact