Ga naar de inhoud

Gezellige sfeer op Lentemarkt 2024 bij MFC ’t Vinkhuys

Spreek tekst uit

Laden...
Op zaterdag 25 mei vond bij ’t Vinkhuys weer de jaarlijkse Lentemarkt plaats. Dit jaar had de markt een extra feestelijk tintje vanwege het 50-jarig bestaan van ’t Vinkhuys.
Op de markt stonden weer diverse particulieren en partijen zoals: Groei & Bloei, Tuin Groep Vinkhuizen, Cosis en WOV Groen- en Verkeer. Paul Borggreve (WOV Verkeer) en Mennie Oosterhuis (WOV Groen) gingen met mensen in gesprek over (verdere) vergroening van Vinkhuizen. Er waren diverse bloemen en planten en zelfgemaakte bloemstukken te koop, maar ook Cosis stond er met zelfgemaakte vogelhuisjes- en bijenhotels en ook stond er een kunstenares met diverse zelfgemaakte kunstwerkjes. Ook konden er plantjes worden geruild.
Tussendoor werden er ook nog dingen geknutseld/gebouwd met hout, kinderen konden een (henna)tattoo laten zetten, er was muziek door Eddie Post en ook waren er optredens door Urban Linedancers Groningen. Binnen in ’t Vinkhuys konden mensen terecht voor een heerlijke kom zelfgemaakte linzensoep.
Talloze mensen kwamen een kijkje nemen. Zij genoten van de soep, de muziek en de optredens van de linedance groep en kletsten gezellig met andere bezoekers en de standhouders. En uiteindelijk gingen meerdere bezoekers met diverse plantjes, bloemstukken en/of kunstwerkjes weer huiswaarts.

Verbonden organisaties

Buurt- en wijkcentra

Multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys

MFC ’t Vinkhuys is hét multifunctionele centrum van Vinkhuizen. Wij organiseren leuke en betaalbare cursussen, maar ook bijzondere activiteiten. Ook verhuren we onze zalen voor

Adres

Diamantlaan 94
9743 BJ Groningen
Nederland

’t Vinkhuys beschikt over een eigen parkeervoorziening.

 

Contact