Ga naar de inhoud

Veldbezoek aan het Roege Bos

Spreek tekst uit

Laden...
Roege Bos Ingang Kwartsstraat

De komende zomer wordt het Roege Bos opgeknapt. De gemeente gaat in samenwerking met Landschapsbeheer Groningen en Heldergroen advies eenmalige werkzaamheden uitvoeren. De gemeente wil graag weten hoe wijkbewoners over de plannen denken.

De plannen

Er worden nieuwe planten geplant, er komen bankjes bij het ven en het trapveld en er wordt een schuin talud aangelegd op de zuidoever van de grote vijver.

Daarnaast wordt er nieuwe mantel- en zoomvegetatie langs de zuidrand van het bos ontwikkeld. Er bestaan twee verschillende plannen voor de ontwikkeling van de mantel- en zoomvegetatie. Een optimale variant waarbij meer moet worden gesnoeid, en een variant die minder optimaal is maar waarvoor minder hoeft te worden ingegrepen.

Een variant met een zwaardere mate van snoeien en vellen waarbij wordt uitgegaan van de optimale situatie voor het creƫren van een mantel- en zoomvegetatie. En een lichtere variant waarbij minder wordt ingegrepen maar de situatie voor de mantel- en zoomvegetatie niet helemaal optimaal is.

Wat vindt u?

De gemeente wil graag weten welke versie van de plannen wijkbewoners fijner vinden. Daarom kan u meegaan met het veldbezoek op dinsdag 18 juni om 19.00 uur bij de ingang van het Roege Bos, ter hoogte van het Roege Pad 12. We trekken samen het bos in en bespreken de verschillende plannen.

Wilt u mee? Meld u dan aan via [email protected]. Kan u niet meewandelen maar wilt u wel uw mening geven? Mail uw voorkeur dan tot uiterlijk 23 juni naar [email protected].