Ga naar de inhoud

In augustus weer Timmerdorp bij Tuin in de Stad

Spreek tekst uit

Laden...

In augustus is het weer zover: Timmerdorp Groningen verrijst weer in Vinkhuizen. Sinds vorig jaar vindt het Timmerdorp plaats in Vinkhuizen. TuinInDeStad organiseert het evenement.

Timmerdorp duurt dit jaar vier weken lang. Elke week zijn er drie timmerdagen. Dat is een dag minder dan vorig jaar. “Zo blijft het behapbaar voor de organisatie maar ook voor de kinderen,” aldus Frans Kerver, een van de organisatoren.Dat betekent niet dat er sneller gebouwd moet worden. “We zagen vorig jaar dat de meeste bouwwerkzaamheden in twee dagen afgerond kunnen worden. Dan blijft er een dag over om te kunnen spelen. Dus we denken dat dit genoeg moet zijn.”

Moestuin

Bij de editie van dit jaar zal er een hoofdrol zijn voor de moestuin. “Vorig jaar vonden kinderen het heel leuk om te helpen bij het maken van de lunches en de hapjes. Voor deze editie hebben we vijf kruiwagens getimmerd waar plantjes in verbouwd kunnen worden. Dat vormt het centrale middelpunt met daaromheen de hutten.” Net als vorig jaar zijn er ook kinderen uit azc’s en Oekraïense opvanglocaties welkom. “Groningen is een gemengde stad. Wij willen dat ook zijn.”

Vanaf komende week kunnen vrijwilligers en deelnemers zich aanmelden op deze website. “Op de pagina kunnen mensen zich al aanmelden voor de nieuwsbrief zodat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.”

Timmerdorp wordt op 31 augustus afgesloten met een eindfeest.


Bron: OogTv

Verbonden organisaties

Vrije tijd

Tuin in de Stad

Tuin in de Stad is een kwekerij in het Westpark, aan de rand van Vinkhuizen. Wij kweken vaste planten zonder gif. Daarnaast verkopen wij kerstbomen, die je terug kan brengen. Wij hebben een moestuin, een camping, een doolhof met speelplaats en een kasteel als werkplaats. Vrijwel elke donderdag kun je bij ons eten op basis van donatie. Je kunt ons gebouw ook huren (met of zonder catering).

Adres

Tarralaan 6
9745 ER Groningen
Nederland

Contact