Ga naar de inhoud

’t Vinkhuys blikt terug op fantastische jubileumweek

Spreek tekst uit

Laden...

Afgelopen week was het eindelijk zover: MFC ’t Vinkhuys vierde haar 50e verjaardag. De werknemers van ’t Vinkhuys werkten al maandenlang naar de week toe. Het harde werk werd beloond met een fantastische week, aldus directeur Wilko Eskes.

Voor elk wat wils

“De week liep boven verwachting goed,” zegt Eskes. “De activiteiten werden goed bezocht, door een heel divers publiek. Er was dus voor elk wat wils.”

Er was inderdaad een groot aanbod van activiteiten. De week werd afgetrapt met een openingsfeest, waarbij (oud-)werknemers, vrijwilligers, voormalige bewoners, bezoekers en bekenden van ’t Vinkhuys waren uitgenodigd. De opkomst overtrof alle verwachtingen: het was zo druk dat niet iedereen in de boerderij paste.

De workshops zaten allemaal vol. Mensen konden gratis een ochtend mee schilderen met de aquarelclub en oefenen met perspectief tekenen. ’s Avonds vond er een dansdemo plaats, waarbij de Country Line club iedereen aan het dansen kreeg.

Verder was er een lentemarkt voor plantenliefhebbers, een Franse middag met muziek en lekkere hapjes, een kindermiddag met een goochelaar, een jeu-de-boules ochtend en een gezellige ouder-kind bingo. Op woensdag kon men meedoen aan een leuke fietstocht en wandeltocht. De week eindigde met een feest. Meer dan 50 mensen dansten vrolijk mee op de muziek van het duo Silke en Omri.

Thuis in ‘t Vinkhuys

“Het voelde heel bijzonder,” zegt Eskes. “We zagen deze week dat we het samen leuk maken in ’t Vinkhuys. Iedereen draagt een steentje bij. Niet alleen werknemers, maar ook de vrijwilligers en bezoekers. Het voelt een beetje als familie.”

“ ’t Vinkhuys wordt een warm hart toegedragen. Dat merkten we aan de vele deelnemers en positieve reacties. Er was veel enthousiasme. Blijkbaar voelt de wijk zich toch thuis in ’t Vinkhuys.”

 

 

 

Verbonden organisaties

Buurt- en wijkcentra

Multifunctioneel centrum ’t Vinkhuys

MFC ’t Vinkhuys is hét multifunctionele centrum van Vinkhuizen. Wij organiseren leuke en betaalbare cursussen, maar ook bijzondere activiteiten. Ook verhuren we onze zalen voor

Adres

Diamantlaan 94
9743 BJ Groningen
Nederland

’t Vinkhuys beschikt over een eigen parkeervoorziening.

 

Contact