Ga naar de inhoud

KTA maakt indruk op Luxemburg Open

Spreek tekst uit

Laden...

Op de foto: Lasse, Olav en Samuela in Luxemburg.

Afgelopen weekend werd het G1 taekwondo toernooi Luxemburg Open gehouden in Luxemburg stad. Dit toernooi levert punten op voor het wereldklassement. Dit jaar deden meer dan tweeduizend sporters mee uit 61 landen. Drie taekwondoka’s van de Kazemi Taekwondo selectie mochten zich hier meten met de top van de taekwondo wereld.

Lasse Reigersberg (15) was de jongste uit zijn poule. Na een seizoen met 4 gouden internationale medailles voelde hij de druk om hier ook te presteren. Dat was te zien in zijn partij tegen een Deen die hij- zoals hij zelf zegt-  normaal zou kunnen verslaan. Ondanks dat Lasse er niet lekker in zat, wist hij terug te komen en stond hij na de tweede ronde met nog maar 1 punt achter. Helaas trok zijn tegenstander in de laatste minuten de overwinningen naar zich toe en won de als vijfde geplaatste Deen.

Broer Olav Reigersberg (17) trakteerde het Nederlandse publiek op een waar spektakel. Hij won de eerste ronde met een verschil van meer dan 12 punten door draai trappen naar het hoofd. Olav die dit jaar na zijn titel als Nederlands kampioen niet helemaal in vorm is,  vocht zich door de tweede en derde ronde met spectaculaire acties. Toch werd hij uiteindelijk uitgeschakeld, maar duidelijk is dat hij weer bijna zijn vorm terug heeft. Zijn tegenstander was zo aangeslagen door de hoofdtreffers van Olav dat hij ondanks zijn overwinning niet door kon vechten in zijn poule.  Olav heeft met zijn 17 jaren een indrukwekkende stempel gedrukt op het toernooi in de senioren categorie.

Samuela de Boer was de laatste die mocht aantreden voor de club. Na veel blessureleed wist ze dit seizoen ook meerdere keren een internationale plak te bemachtigen. Dit toernooi was de eerste in lange tijd op wereldniveau. Samuela heeft al eens een G1 toernooi gewonnen en traint hard om dat niveau weer te halen. Ze was zelf nog niet tevreden met het verlies van haar Duitse tegenstander,  maar voor haar was het mooi om te zien dat ze ondanks het verlies zich niet liet wegspelen en echt op dit niveau thuishoort.

Hoofdcoach Habib Kazemi benadrukt dat zijn taekwondoka’s nog erg jong zijn voor de sport en dat het een geweldige prestatie is dat ze zo gevochten hebben op dit niveau.

Verbonden organisaties