Ga naar de inhoud

Kringloop+ zoekt tweedehands bouwmateriaal voor bouwkringloop

Spreek tekst uit

Laden...

Kringloop+ is al tien jaar lang actief bezig met spullen hergebruiken, van meubels tot speelgoed en elektronica. De kringloopwinkel, die aan de rand van Vinkhuizen is gevestigd, vindt het zonde om dingen weg te gooien. Maar soms kan het niet anders. Of toch wel?

Bouwkringloop

Op dit moment wordt bouwmateriaal zoals hout en oud ijzer bijna nooit hergebruikt. Bouwzaken gebruiken alleen nieuw materiaal. De creatieve sector ook. Het materiaal is goedkoop te verkrijgen en er is genoeg. Toch kleven er ook nadelen aan al dat nieuwe materiaal. Het maken van de nieuwe bouwmaterialen zorgt voor extra uitstoot van broeikasgassen.

Daarom heeft Kringloop+ een nieuw initiatief omarmd: de Bouwkringloop. Vanaf nu gaat Kringloop+ tweedehands bouwmaterialen inzamelen en verkopen aan de Energieweg 17. Het pand is nu nog leeg. Daarom wil Kringloop+ Vinkhuizen vragen om oud bouwmateriaal langs te brengen.

Bijdragen?

Wil u bouwmateriaal bijdragen of op een andere manier helpen? Neem contact op met Kringloop+ via 050 – 305 10 30 of kringloopplus.nl/contact. Elke dinsdagmiddag is er iemand aanwezig die klaar staat om materialen te ontvangen.

 

 

 

Verbonden organisaties