Ga naar de inhoud

Nijestee en Straatboer ontstenen voortuinen in Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

Onlangs gingen in Vinkhuizen tegels uit de grond en groen erin. Dat gebeurde bij huurwoningen van woningcorporatie Nijestee. Huurders van Nijestee met een versteende voortuin kunnen vanaf nu een Straatboer langs laten komen die hen helpt met het vergroenen van de voortuin.

Manon Meursinge, wijkcoördinator van Nijestee, moedigtbewoners aan om mee te doen. “Het project draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Groen in de tuin is goed voor de planten en dieren, het zorgt voor een betere afvoer van water, het voorkomt hitteoverlast en mensen ontmoeten elkaar sneller als ze bezig zijn of genieten in de voortuin.”

De woningcorporatie biedt de eerste 25 bewoners de kans om gratis mee te doen. Stichting Straatboer is ontstaan in Zwolle en is sinds dit jaar ook actief in Groningen. De Straatboer verwijdert tegels
en zand en brengt aarde en planten samen met de bewoner aan. Ze gebruiken stekjes, zaden en planten die andere (buurt)bewoners, kwekers of tuincentra doneren. Zo krijgen tweedehands planten een tweede kans. De Straatboer komt na twee en zes maanden terug om de huurder(s) te helpen met het onderhoud.

Aanmelden

Bent u huurder van Nijestee in Vinkhuizen en wilt u meedoen? Deelname is gratis. Let op, er is beperkte plek. Meld u dus snel aan via e-mail: [email protected].

Klik hier voor meer informatie.


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.