Ga naar de inhoud

Vrijwilligers in Vinkhuizen gezocht

Spreek tekst uit

Laden...

Volgens Vrijwilligers Groningen hebben heel veel verenigingen in Groningen een tekort aan vrijwilligers. Ook in Vinkhuizen staan organisaties te springen om hulp. Soms is het al genoeg om één uurtje in de week te helpen.

 

Lijkt het je leuk om een handje bij te dragen? Bekijk hier wat er allemaal te doen is in Vinkhuizen:

 

Gezocht: voorlees vrijwilligers voor Humanitas

 Humanitas is op zoek naar vrijwilligers in Vinkhuizen die het leuk vinden om aan kinderen voor te lezen.

Een jongetje in groep 1 kan niet goed meekomen op school. Zijn moeder spreekt Indonesisch en geen Nederlands. Kan jij misschien een uurtje per week langsgaan bij dit gezin in Vinkhuizen en het ventje voorlezen, met hem praten en taalspelletjes doen om zijn plezier in het Nederlands te vergroten? Het maakt een wereld van verschil. De maandag- of donderdagmiddag heeft hun voorkeur. Meer weten?  [email protected] 06 83810223 (whatsapp)

 

Een jongen in groep 3 spreekt niet goed Nederlands en zijn moeder kan hem daarbij niet helpen: zij spreekt Roemeens. Ze wonen in Vinkhuizen. Wil jij eens per week een uurtje langskomen om prentenboeken met hem te lezen, te praten en taalspelletjes te doen? Dat maakt een wereld van verschil. Meer weten?  [email protected] 06 83810223 (whatsapp)

 

Een kindje in groep 3 kan met de taal niet lekker meekomen. Dat is verdrietig. Zijn ouders kunnen daarbij niet helpen: zij hebben een andere moedertaal. Wil jij wekelijks bij dit gezin langs te komen en dit kindje voor te lezen, te praten en taalspelletjes te doen? Dat zou super zijn: het maakt een wereld van verschil.  Ze wonen in Vinkhuizen. Meer weten?  [email protected] 06 83810223 (whatsapp)

 

 

Gezocht: vrijwilligers voor de receptie van Ilmarinen

Bij Ilmarinen in de wijk Vinkhuizen, Groningen stad, wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Voor de receptie zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Werkzaamheden

De receptionist is een gastheer/gastvrouw van de locatie. De werkzaamheden bestaan uit:

  • ontvangen van bezoekers en hen de weg wijzen binnen de locatie
  • koffie en thee schenken

De receptie is de plek waar veel aanspraak is doordat medewerkers bijvoorbeeld koffie komen halen. Ook komen veel cliënten langs en is het er altijd gezellig en afwisselend.

Werkdagen
Werkdagen:       maandag tot en met vrijdag
Werktijden:       9.00 uur tot 16.00 uur

Plaats:                 Kornalijnlaan 3 Groningen

 

Vrijwilliger is ‘plezier voor twee!’

De Zijlen telt niet alleen beroepskrachten, maar ook ruim vijfhonderd vrijwilligers. Zij spelen een heel belangrijke rol in het leven van de mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de inzet van vrijwilligers doen onze cliënten nieuwe ervaringen op. Dat vergroot hun de wereld, maar vaak ook de wereld van de vrijwilliger.

 

Voor elk wat wils

Iedereen van achttien jaar of ouder kan vrijwilliger worden. Je kunt op bezoek gaan bij een cliënt, samen winkelen of naar een club gaan, samen fietsen, vissen of knutselen. Er wordt rekening gehouden met de interesses van beide partijen. U kunt eenmaal per week een uurtje vrijwilliger zijn of eenmaal per maand. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid tijd die u er in wilt steken. Vrijwilligerswerk is er overdag of in de avonduren. De meeste vrijwilligers laten weten dat het hen vooral voldoening oplevert. Gewoon iets doen voor en samen met een ander. Alle vrijwilligers kunnen rekenen op begeleiding vanuit De Zijlen. Onkosten worden vergoed en ook voor uw verzekering wordt gezorgd.

 

Meer weten of aanmelden?

Neem contact op met het locatiehoofd Henk Mannes via [email protected] of 0627616084