Ga naar de inhoud

Een plantenhotel in Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

Wat doe je met je tuinplanten als je woning wordt gesloopt? Nou… die breng je gewoon onder in een plantenhotel! De Huismeesters werkte samen met bewoners en vrijwilligers aan dit groene initiatief.

De mensen die wonen aan de Borax- en Pyrietstraat zijn verhuisd of verhuizen binnenkort. Een deel van hen keert later terug naar de nieuwbouw die De Huismeesters realiseert. Als bewoners die verhuizen of zijn verhuisd dat willen kunnen ze hun planten en struiken tijdelijk onderbrengen in een heus plantenhotel. De planten blijven zo bewaard en het scheelt geld als de nieuwe tuin straks
ingericht kan worden.

Het plantenhotel ligt tegenover de parkeerplaats van ‘t Vinkhuys. Vrijwilligers van ’t Vinkhuys kunnen eventueel helpen met het verplaatsen van de planten. De vrijwilligers van ’t Vinkhuys zullen het plantenhotel onderhouden tijdens de sloop- en nieuwbouw. Ook worden nieuwe bloemen gezaaid. Zo dragen we samen zorg voor een mooie, groene omgeving, met veel verschillende planten en dieren bij elkaar.


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.