Ga naar de inhoud

Buurt Preventie Team Groningen zoekt extra vrijwilligers

Spreek tekst uit

Laden...

Wat doet BPTG?

Het doel van het《 Buurt Preventie Team Groningen 》is het creëren en in stand houden van een veilige en leefbare wijk. Een wijk waarin het prettig wonen is en waar buurtbewoners oog voor elkaar hebben. Om dat doel te bereiken loopt en fietst het team regelmatig (dagelijks) door de wijk om te zien wat er op straat gebeurt. Wij proberen daarbij contact te maken met wijkbewoners.

 

Het team let op onveilige situaties voor het verkeer (bijvoorbeeld losliggende/opgedrukte tegels, gaten in de weg, kapotte straatverlichting, gedumpt (grof)vuil, gedumpte drugsattributen (zoals lachgas-tanks) en op situaties die uitnodigen tot inbraak.

 

Per geval informeert het team de wijkbewoners waar deze bepaalde problemen, zoals overlast en criminaliteit, kunnen melden. Een andere activiteit van het team is het begeleiden van evenementen (wijkfeesten) in de wijk, bijvoorbeeld door een EHBO-post te bemannen.

Vrijwilligers

Het team is op zoek naar extra vrijwilligers. Als vrijwilliger wordt ervan je verwacht dat je minimaal 1 x per maand met een collega-vrijwilliger rondloopt in de wijk. Er is geen sprake van een vast werkrooster. Afspreken om te lopen verloopt spontaan via een Whatsapp-groep. Dus al je wil lopen vraag je in de app-groep of er een collega-vrijwilliger is die met je mee wil lopen. Het is dus geheel vrijblijvend!

Contact opnemen

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Bel of app dan naar de coördinator van Buurtpreventie, Nathalie Hielkema, via 06 – 361 33 724.

 

We zien je reactie graag tegemoet.

 

Verbonden organisaties