Ga naar de inhoud

“Je leert toch elke keer wat nieuws”

Spreek tekst uit

Laden...

Van 15 tot en met 19 juli ging Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen, op toer door stad en Ommeland. Met een knipoog naar ‘de Tour’ hadden zij hun eigen mini reclamekaravaan ingericht. Maandag 15 juli kwamen de energieadviseurs van Duurzaam Groningen met hun minikaravaan naar Winkelcentrum Vinkhuizen. Nieuwsgierige winkelaars werden warm onthaald met koffie, thee, limonade en een Frans hapje.

Energieadvies

“We geven vandaag tips over hoe je thuis energie kan besparen”, vertelt Melanie, een van de aanwezige adviseurs van Duurzaam Groningen. “We weten
natuurlijk niet hoe je huis eruit ziet. Daarom kan je het beste een afspraak maken met een energieadviseur of energiecoach. Die komt dan bij jou op bezoek om te kijken hoe je het beste kan verduurzamen.”

De adviseurs wisten ook van alles te vertellen over subsidies, duurzame voeding en klimaatvriendelijke vervoersmogelijkheden. Als cadeautje werden er
kookboeken en energiebesparende producten uitgedeeld.

Een goede zaak

“Ik vind verduurzaming een goede zaak”, reageert een voorbijgangster. “We hebben zelf tien jaar geleden ons huis al grotendeels verduurzaamd, maar je leert toch elke keer wat nieuws. We hebben bijvoorbeeld gevraagd of er plannen zijn om meer bomen in onze straat te planten en hoe het warmtenet werkt.”

Afspraak maken

Scan de QR code om gratis en vrijblijvend een afspraak te maken met een energieadviseur.


Dit artikel maakt deel uit van ‘Vinkhuizen: op weg naar een duurzame toekomst‘, een samenwerking tussen Nijestee, WarmteStad, de Huismeesters, Patrimonium en de gemeente Groningen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te informeren over wat er allemaal gaat gebeuren.

Om ervoor te zorgen dat de plannen die we maken zo goed mogelijk aansluiten bij uw behoeften, gaan we ook graag met u in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld tijdens informatie bijeenkomsten, inloopspreekuren, gesprekken aan de deur en ‘koffiekarmomenten’ in uw straat of buurt. Zo blijven we met elkaar in contact.