Ga naar de inhoud

Bij Timmerdorp maak je nieuwe vrienden

Spreek tekst uit

Laden...

Timmerdorp 23

Timmerdorp Groningen vindt dit jaar vlak naast Vinkhuizen plaats. Het terrein van Tuin in de Stad staat vol met prachtige houten hutten. Allemaal gemaakt door kinderen, die door vrijwilligers worden geholpen.

Samen bouwen en spelen

Dit jaar wordt Timmerdorp om de grote moestuin van TuinindeStad gebouwd. Samen bouwen de kinderen drie dagen lang. Daarna komt er weer een andere groep. Wie zat is van het timmeren kan ook wat anders doen. Uitrusten in de Chilltent, bijvoorbeeld. Of knutselen in de Creatent. Speel een potje voetbal of bak samen koek en snoep. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Taal is geen probleem

De kinderen komen uit de hele stad. Sommigen hebben vaker meegedaan, maar voor andere kinderen is het helemaal nieuw. Die kinderen wonen in het asielzoekerscentrum en komen uit landen zoals Eritrea, Syrië. Ook waren er kinderen uit Oekraïne aanwezig.

Het maakt niet uit dat niet iedereen Nederlands spreekt. Sommige kinderen kennen al wat Engels “Het is heel leuk om hier te zijn, omdat ik hier nieuwe vrienden heb gemaakt,” vertelt een jongen in het Engels. Als het niet in het Engels lukt, kom je met handen en voeten ook een heel eind.

Begeleider Mohammed komt uit Jemen. Hij vindt het hartstikke leuk om mee te helpen. “Ik deel mijn ervaring en zij delen ervaringen met mij,” zegt hij. “Het is voor mij een hele goede manier om Nederlands te leren. Alleen maar Nederlands praten met de kinderen, dat zou geweldig zijn.”

Het Timmerdorp wordt 31 augustus afgesloten met een groot eindfeest voor alle deelnemers.

NOS Jeugdjournaal

Timmerdorp was zelfs in het Jeugdjournaal te zien. Bekijk het filmpje hier:


Bron: OogTv & RTV Noord

Verbonden organisaties

Vrije tijd

Tuin in de Stad

Tuin in de Stad is een kwekerij in het Westpark, aan de rand van Vinkhuizen. Wij kweken vaste planten zonder gif. Daarnaast verkopen wij kerstbomen, die je terug kan brengen. Wij hebben een moestuin, een camping, een doolhof met speelplaats en een kasteel als werkplaats. Vrijwel elke donderdag kun je bij ons eten op basis van donatie. Je kunt ons gebouw ook huren (met of zonder catering).

Adres

Tarralaan 6
9745 ER Groningen
Nederland

Contact