Ga naar de inhoud

Weggeefkast ’t Vinkje is er voor iedereen die het nodig heeft

Spreek tekst uit

Laden...

Vinkhuizen is een weggeefkast rijker geworden. De kast heet ’t Vinkje en staat aan de Zilverlaan 241. De kast puilt uit met mooie spullen die iedereen gratis mee mag nemen. De weggeefkast is van Abraham de Vries. Wijkverslaggever Danny Hoffmann ging bij hem langs.

Schaam je niet

Abraham de Vries is vroeger jongerenwerker, opbouwwerker en straathoekwerker geweest. Hij heeft de armoede bij veel mensen van dichtbij meegemaakt. Vooral bij kinderen en pubers. Hij weet daarom goed wat er bij deze doelgroep speelt en waar behoefte aan is.

De naam zegt het al: een weggeefkast is een kast waarin spullen staan die iedereen mee mag nemen. Het gaat om spullen die iedereen nodig heeft, zoals verzorgingsmiddelen, eten en kinderspullen.

Hij geeft aan dat mensen die zijn weggeefkast bezoeken zich niet hoeven te schamen. “Schaamte kan soms een obstakel zijn om geen gebruik te maken van een weggeefkast” aldus Abraham. En vervolgt hij; “Het geeft mij juist een fijn gevoel als ik zie dat mensen langskomen om spullen te halen. Zet die schaamte dus opzij en haal uit mijn weggeefkast wat je kunt gebruiken.”

Maandverband

Abraham heeft contact gelegd met de Leon van Gelder school en aangegeven dat hij ook maandverband in zijn weggeefkast legt. Er zijn namelijk genoeg schoolgaande meisjes die in armoede opgroeien en geen geld hebben voor maandverband. Dit kunnen deze meiden dan komen halen in zijn weggeefkast, die zich nog geen 200 meter van de school bevindt.

Ruilwinkel

In het verleden heeft Abraham een ruilwinkel gehad. Die zat in de Maranathakerk in de Wijert. De winkel liep heel goed. Wel moest hij de winkel elke week op vrijdag op- en afbouwen. Maar na 3 jaar was hij wel klaar met het steeds weer op- en afbouwen van de winkel. Doordat er geen opvolger was betekende dit het einde van het bestaan van de wekelijkse winkel. Nu wil hij toch wel weer opnieuw starten met een ruilwinkel. Heeft u een plek beschikbaar (gratis of tegen een minimaal bedrag)? Dan komt Abraham heel graag met u in contact. U kunt Abraham bellen of appen op 06 – 300 48 501.

Ook wat weggeven?

Wilt u zelf iets weggeven? U mag deze artikelen doneren: verzorgingsmateriaal, toiletartikelen, babyspullen, speelgoed, kinderkleding, schoolspullen, leesboeken, onaangebroken houdbare boodschappen en dierenvoeding. U mag de spullen er zelf inzetten of uithalen. De kast is tot 22.00 uur open.

Wilt u Danny’s hele interview lezen? Ga dan vlug naar https://wijkoverleg-vinkhuizen.blogspot.com/ of ga naar Wijknieuws Vinkhuizen op Youtube.com.

 


Foto & oorspronkelijke interview door Danny Hoffmann.