Ga naar de inhoud

Nieuwe eigenaren voor De Westerkrant

Spreek tekst uit

Laden...

Nieuwe eigenaren

 Per 1 september is Uitgeverij Media Totaal Noord BV de nieuwe eigenaar van de Westerkrant. Hiermee nemen Wildo en Maria Wijnands de titel over van Geertje Gall. Media Totaal Noord BV is ook uitgever van de huis-aan-huis titels De Krant, De Streekkrant en de Krant van Tynaarlo. De Westerkrant sluit mooi aan op het bestaande verspreidingsgebied en is een mooie toevoeging voor de klanten van de uitgeverij. De overname biedt De Westerkrant een stukje vooruitgang en stabiliteit en een stukje uitbreiding van de service.

Geertje Gall blijft het vaste gezicht voor de Westerkrant. Zij gaat mee naar Media Totaal Noord en gaat zich volledig richten op de advertentieverkoop. Het team van de Westerkrant wordt aangevuld met een nieuw gezicht op de redactie: Nick van de Kamp. Henk Hazekamp blijft een vaste waarde als sportverslaggever.

Website en app

Met de overname krijgt de Westerkrant een kleine facelift op papier en online. Media Totaal Noord werkt sinds vorig jaar in het in de uitgeverswereld bekende programma Pubble waardoor zij ook online sterk aanwezig zijn. De vernieuwde website (www.westerkrant.nl) is hierdoor meer up-to-date en biedt nieuwe mogelijkheden zoals een agenda en een digitale krant met een verbeterde leeservaring. Ook zijn familieberichten online te lezen.

Daarnaast gaat de Westerkrant mee in De Kranten-app, de eigen app van de titels van Media Totaal Noord. Lezers kunnen zo makkelijk het laatste nieuws volgen en ook simpel het nieuws uit de andere regio’s lezen. In de app vindt men ook lokale podcasts en leuke acties.

Uitgeverij Media Totaal Noord

Media Totaal Noord bestaat alweer bijna 25 jaar. De ‘krantenfamilie’ achter dit bedrijf begon ooit in Groningen met o.a. de Loeks en de Groninger Gezinsbode en wist in Roden een succesvolle nieuwe start te maken in 2000. In de loop der jaren groeide het bedrijf naar een wekelijkse oplage van 100.000 exemplaren, maar ook in andere mogelijkheden. In de reclamestudio wordt gewerkt aan het verzorgen van drukwerk, signing en aankleding van winkelpanden en bedrijven, het bouwen van websites, fotografie-opdrachten en video producties. De uitgeverij werkt aan theatergidsen en magazines en het ontwerpen van huisstijlen.

Betrokken bij de samenleving

Het echtpaar Wijnands heeft een duidelijke visie op het maken van kranten: ‘Onze journalisten zijn betrokken tot in die haarvaten van de lokale samenleving. In onze titels proberen we elke week opnieuw weer te geven wat er speelt in de lokale omgeving.

Hoe vaak horen wij niet: ‘ik moet de Krant wel elke week even doorkijken, anders mis ik misschien wat’. Bij ons vind je die mix tussen serieus nieuws, regionale sport en cultuur. Maar je ziet ook ‘klein leed’ of je buurvrouw in de krant.’ Huis-aan-huiskranten hebben verreweg het grootste bereik in dat lokale medialandschap. Uit recent onderzoek in opdracht van het Commissariaat voor de Media blijkt dat 70 procent van de mensen regelmatig zijn of haar lokale huis-aan-huiskrant leest.

Krantenfamilie

‘Wij zijn ontzettend blij met de Westerkrant als toevoeging aan ons bereik. Het verspreidingsgebied sluit aan op onze bestaande titels. Door de Westerkrant mee te nemen in onze ‘krantenfamilie’ hopen we de titel te versterken en de vaste waarde die deze al sinds 1936 is, in stand te houden. Zelf waren we genoodzaakt onze titel de Krant in de zomer van 2023 uit Hoogkerk weg te halen en we zijn blij toch op deze manier terug te zijn in het gebied waar onze titel enorm goed gelezen werd. De lezers kunnen via onze online kanalen nu simpel meelezen in onze andere titels door via één klik te wisselen. De app die wij vorig jaar hebben gelanceerd speelt hierin ook een grote en positieve rol.’

De Westerkrant blijft zoals vertrouwd elke woensdag in de bus vallen. De deadline voor aanleveren van kopij is op maandag om 16.00 uur, of 14.00 voor ‘Op ’t Vinkentouw’. Bezorgklachten mogen gemeld worden via telefoonnummer 050-4065040, emailadres [email protected] en via whatsapp: 050-4065040.


Bron