Ga naar de inhoud

Week tegen eenzaamheid Vinkhuizen

Spreek tekst uit

Laden...

Van donderdag 26 september t/m woensdag 2 oktober is het de Week Tegen Eenzaamheid. Deze week gaat over elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken. Ongeacht je leeftijd, inkomen, of de plek waar je wieg heeft gestaan.

Vorige week stond er een overzicht van alle activiteiten in de Westerkrant. Heb je die gemist? Kijk in onze agenda wat er allemaal te doen is of download de bewaarkrant hier: Bwaarkrant 2024 (een tegen eenzaamheid)_240926_133655.

 

Hoe gaat het met je?

Iedereen kent wel iemand waarvan je denkt: “Hoe zou het met hem/haar gaan? Wat zou ik kunnen doen?”. Denk aan een jonge student, alleenstaande buur of ouder, iemand die een partner heeft verloren, mantelzorgers die geen tijd meer hebben voor zichzelf of inwoners die het gevoel hebben er niet bij te horen.

Het is niet makkelijk om op iemand af te stappen en die ene vraag te stellen: “hoe gaat het met je?”. Toch hebben wij jou nodig om samen voor onze mede mens te zorgen. Dat begint met ontmoeting in de wijk.

Wat biedt de wijk?

In de speciale bewaarkrant laten we jullie zien welke ontmoetingsplekken er bij jou in de buurt zijn. De ontmoetingsplekken zijn een ideale plek om samen een kopje koffie te drinken, samen te eten en/of een activiteit te ondernemen. Iedere ontmoetingsplek heeft zijn eigen activiteitenprogramma. Loop gerust eens naar binnen of kijk op hun website en laat je informeren over het aanbod of ruimte voor een nieuw initiatief. Ook zijn er sport- en beweeg plekken in de wijken en wandelgelegenheid in en rond de parken.

Laten we ons samen inzetten voor een vriendelijke en levendige wijk. Waar we oor & oog hebben voor elkaar en een helpende hand bieden waar nodig. Samen is het leven luchtiger en leuker.

Doe je mee in je wijk?

De Week Een tegen Eenzaamheid is een belangrijk moment in het jaar waarop wij krachten bundelen en samen optrekken tegen eenzaamheid het hele jaar door.

Heb je een vraag? Mail naar [email protected] of bel naar 050-367 63 03

Heb je zelf een leuk idee om elkaar te ontmoeten of helpen? Mail naar [email protected], bel naar 050-367 63 03 of kom een keertje langs.

 

Verbonden organisaties