Ga naar de inhoud

“Ik wist nooit dat ik werken in een winkel zo leuk zou vinden!”

Spreek tekst uit

Laden...

Corina is alweer enkele jaren vrijwilligster in de winkel van Goud Goed in Vinkhuizen. Het is voor haar niet zo eenvoudig om een nieuwe baan te vinden en zolang dat niet lukt voelt ze zich in deze kringloopwinkel helemaal op haar plek.

Corina Untied

Corina werkte vanaf haar 19e jaar in diverse functie bij verschillende bedrijven. Maar een bekend telecombedrijf was de werkgever waar ze het langst in dienst is geweest. Hier werd, na bijna 25 jaar, in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan. Op een banenmarkt in Hoogkerk maakte ze kennis met een kringloopwinkel in Hoogkerk en daar kon ze meteen als vrijwilliger aan het werk. Helaas moest dit bedrijf al snel haar deuren sluiten.

Breed inzetbaar

Later solliciteerde ze bij de vestiging van Goud Goed in Vinkhuizen en ook daar was ze van harte welkom. Men had al snel in de gaten dat Corina breed inzetbaar was en op de dagen dat ze in de winkel werkt, verricht ze dan ook allerlei werkzaamheden. Maar het liefst houdt ze zich bezig met de puzzels en spelletjes die aangeleverd worden. Corina is heel precies en het is haar eer te na dat er puzzels of spelletjes in de winkel liggen die niet compleet zijn. Ze telt alles nauwkeurig na en soms gaat ze een puzzel eerst zelf thuis maken.

Warme sfeer

Corina voelt zich helemaal op haar gemak in deze kringloopzaak. Ze kan met alle medewerkers goed opschieten. “Wat ik vooral erg mooi vind is dat men elkaar in hun waarde laat, daar heb ik ook wel minder mooie ervaringen mee. Ook het contact met de klanten vind ik meestal heel plezierig.” Regelmatig gaat er iemand blij de deur uit met een leuke vondst. Natuurlijk gebeuren er ook minder leuke dingen. Soms worden spelletjes opengehaald en ontbreken er opeens onderdelen. “Een enkele keer wil een klant afdingen, maar dan moet je niet bij mij zijn, hoor, daar ben ik niet van! Dan maak ik het artikel liever nog wat duurder, want het is allemaal al zo goedkoop!”

Motivatie

Corina heeft geen spijt van haar keus om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan. “ Ik vind het leuk om onder de mensen te zijn, tijdens het werk pieker ik minder over de betaalde baan die ik toch wel heel graag wil hebben en ik blijf door dit werk in een mooi ritme. Nee, ik had nooit gedacht dat ik het werk in een winkel mooi zou vinden!”

Schouderklopje

Ieder mens heeft zo nu en dan behoefte aan een complimentje. “Onlangs kwam een grote man in de winkel en hij zocht een jas. Toevallig wist ik dat er eentje hing van een merk gespecialiseerd in grote maten. “Meneer, we hebben hier een mooi exemplaar hangen voor weinig geld. Voldaan stapte de man de winkel uit, nadat zijn vrouw mij nog had toevertrouwd dat ik een goede verkoopster was. Hahaha.”