Ga naar de inhoud

Gezellig samen naar de Weekendshow

Spreek tekst uit

Laden...

Zaterdag 28 september was het weer zover: de enige echte Weekendshow van Vinkhuizen vond weer plaats in ’t Vinkhuys. De Weekendshow is een speciale voorstelling die voor én door Vinkhuizenaren wordt gemaakt, of die nou eerder op een podium hebben gestaan of niet. Afgelopen weekend vond de herfsteditie van de Weekendshow plaats. Voor de redactie was het even spannend, want een aantal deelnemers waren ziek geworden en moesten afzeggen. Presentator Theo de Groot maakte er maar een grapje van. Het ging tenslotte om samen zijn en er een gezellige avond van maken, en dat is gelukt.

Interviews

De weekendshow startte met een interview met Serano, een wijkbewoner die in Suriname is geboren en jarenlang in de Boraxstraat heeft gewoond. De Boraxstraat is nu gesloopt, dus blikte Serano terug op hoe het was om in de straat te wonen. Na Serano betraden Janny en Aaf het podium. Janny en Aaf hebben samen een naaiclub voor Eritrese dames opgericht. Elke week komen de vrouwen samen om te naaien en Nederlands te praten. De Eritrese vrouwen trokken hun zelfgemaakte kleren aan en lieten het op het podium zien.

Week tegen eenzaamheid

Van 26 september tot en met 2 oktober was het de Week tegen de Eenzaamheid. De Weekendshow stond er ook even bij stil. Het publiek zong samen liedjes over eenzaamheid en kon van een optreden van het wijkkoor genieten. Linda van Wij-team Vinkhuizen deelde de bewaarkrant uit. Hierin staat een overzicht van alle activiteiten in de wijk. De bewaarkrant stond twee weken geleden in de Westerkrant. Ben je de bewaarkrant kwijt? Je kan hem downloaden op www.vinkhuizen.nl.

Afsluiting

Omdat ’t Vinkhuys 50 jaar bestaat wordt er een theatervoorstelling gemaakt die in november in ’t Vinkhuys plaatsvindt. Redactielid Henk las alvast een stukje uit het script voor. Gerjanne Tichelaar vertelde de bezoekers over een speciaal kookboek, dat door wijkbewoners is gevuld met lekkere recepten in begrijpelijke taal. De Weekendshow werd afgesloten door wijkdichter Hannan, die een gedicht had geschreven over de Weekendshow.

De volgende Weekendshow vindt plaats op 14 december in ‘t Vinkhuys. De toegang is helemaal gratis en u hoeft zich niet aan te melden. Komt u ook?


Bekijk foto’s en filmpjes van de Weekendshow op de Facebook-pagina Wijknieuws Vinkhuizen of het bijbehorende YouTube kanaal.